Antena 3 CNN Actualitate Social Un alt președinte de bancă vorbește despre prezența la protestele din Piața Victoriei: "Îmi este greu să mă tai în două"

Un alt președinte de bancă vorbește despre prezența la protestele din Piața Victoriei: "Îmi este greu să mă tai în două"

Un alt președinte de bancă vorbește despre prezența la protestele din Piața Victoriei: "Îmi este greu să mă tai în două"
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
09 Feb 2017   •   13:54

Preşedintele BRD Groupe Societe Generale, Francois Bloch, a declarat, joi, că nu se poate dedubla în atitudinea sa faţă de protestele din Piaţa Victoriei şi că i-ar fi greu să ia o decizie, dacă ar fi invitat să meargă în Piaţă, în apropierea căreia se află sediul central al băncii pe care o conduce.

'Sunt informat în legătură cu ceea ce se întâmplă, cu protestele. Ştiu ce a făcut preşedintele Steven van Groningen. Dificultatea aici vine de la faptul că în ceea ce mă priveşte este vorba de două persoane. O persoană din mine este persoană fizică privată şi cealaltă este dintr-o corporaţie. Îmi este foarte greu să mă tai în două', a spus Bloch, întrebat dacă s-ar alătura protestelor din Piaţa Victoriei, aşa cum a făcut-o preşedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen.

Preşedintele RZB este singurul bancher care a fost la protestele din Piaţa Victoriei împotriva Ordonanţei de Guvern privind modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură penală, decizie care a declanşat o serie de reacţii pro şi contra, participarea sa la miting fiind interpretată ca o susţinere din partea mediului corporatist a mişcării de stradă.

'Sunt român. Trăiesc de peste 20 de ani în România', a motivat van Groningen atitudinea sa.

Preşedintele BRD a prezentat, joi, rezultatele preliminare ale băncii din 2016, cu un profit net de 763 milioane lei, în creştere cu 63,4% faţă de 2015.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close