Un bărbat din Galați a fost împușcat de polițiști în timp ce încercau să îl imobilizeze. Omul arunca cu pietre în vecini în momentul în care au ajuns autoritățile

16 Mai 2019   •   11:38
Un bărbat din Galați a fost împușcat de polițiști în timp ce încercau să îl imobilizeze. Omul arunca cu pietre în vecini în momentul în care au ajuns autoritățile

Un bărbat, de 52 ani, din comuna gălăţeană Lieşti, care se manifesta violent pe stradă, a fost rănit prin împuşcare, joi, cu un proiectil de cauciuc, în timpul operaţiunii de imobilizare efectuată de poliţişti, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, Gabriela Costin. 

Potrivit acesteia, joi dimineaţă, poliţiştii Postului de Poliţie Lieşti au fost sesizaţi de o femeie din localitate despre faptul că un bărbat se manifestă violent pe stradă, aruncând cu pietre în vecini. 

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că cele sesizate se confirmă. La vederea poliţiştilor bărbatul a început să arunce cu pietre în aceştia şi apoi l-a atacat pe unul dintre ei cu un par din lemn. 

Poliţiştii au executat focuri de avertisment în plan vertical şi au solicitat ajutorul plutonului de intervenţie din cadrul SAS. Bărbatul s-a manifestat violent şi faţă de aceştia, continuând să arunce cu pietre şi, mai mult, când s-a trecut la imobilizarea acestuia, l-a atacat pe unul dintre luptătorii SAS cu o şurubelniţă. Ca urmare, acesta a folosit arma de vânătoare din dotare cu proiectil de cauciuc, rănindu-l pe agresor. 

Până la venirea echipajului SMURD acestuia i s-a acordat primul ajutor de către luptătorii SAS. 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close