Un bărbat din Suceava a fost condamnat la 225 de ani de închisoare. A primit pedepse în 17 dosare penale

08 Iul 2018   •   13:35
Un bărbat din Suceava a fost condamnat la 225 de ani de închisoare. A primit pedepse în 17 dosare penale

Un bărbat din Suceava a fost condamnat la 225 de ani de închisoare, sentința fiind una definitivă după renunțarea acestuia la calea de atac. Întemnițat la Penitenciarul Iași, deținutul va ispăși pedeapsa maximă prevăzută de legea penală română, respectiv 30 de ani de închisoare.


„Instanţa ia act de manifestarea de voinţă a petentului condamnat Rusu Ovidiu, deţinut în Penitenciarul Iaşi, de renunţare la judecarea contestaţiei la executare. Obligă petentul condamnat să plătească statului suma de 250 de lei cheltuielile judiciare avansate în cauză„, au arătat magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi.

Ovidiu Rusu a fost condamnat de judecătorii din Suceava, care au admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava şi l-au pedepsit pe acesta pentru tăinuire la pedeapsa de trei ani de închisoare, dar au contopit pedepsele anterioare şi au aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de zece ani de închisoare, la care au adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, de 225 de ani, 272 de luni şi 1.395 de zile închisoare, respectiv 93 de ani, zece luni şi cinci zile de închisoare, scrie cancan.ro.

La final, pedeapsa aplicată lui Rusu a fost de 30 de ani de închisoare, pedeapsa maximă admisă de legislația din România.

Bărbatul a primit pedepse în 17 dosare penale, fiind acuzat de procurori de comiterea unor fapte de înşelăciune în perioada 2006-2011. 

Parteneri
x close