x close

Un bărbat din Timișoara, transportat cu un avion militar românesc la un spital din Italia

01 Iul 2019   •   08:12
Un bărbat din Timișoara, transportat cu un avion militar românesc la un spital din Italia

 Un pacient care a suferit arsuri pe 55% din suprafaţa corpului a fost transferat, luni, cu o aeronavă militară românească la un spital din Italia, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale. 

Potrivit sursei citate, ministrul Apărării, Gabriel Leş, a aprobat ca o aeronavă de tip C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, să efectueze, luni, începând cu ora 6,30, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Bucureşti - Timişoara - Rimini (Italia), pentru preluarea şi transferul unui pacient care a suferit arsuri pe 55% din suprafaţa corpului. 

Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. 

Aeronava este operată de un echipaj format din căpitan-comandorul Ovidiu Dragomir, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu, maistrul militar Bogdan Zaharia, locotenent-colonelul medic Dragoş Tudose şi plutonierul asistent Elena Călin, se precizează în comunicatul MApN. 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

pacient roman Timisoara italia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati