Antena 3 CNN Actualitate Social Un bărbat s-a pensionat cu acte false și a încasat în ultimii ani peste 200.000 de lei. Ce va păți bărbatul acum

Un bărbat s-a pensionat cu acte false și a încasat în ultimii ani peste 200.000 de lei. Ce va păți bărbatul acum

Un bărbat s-a pensionat  cu acte false și a încasat în ultimii ani peste 200.000 de lei. Ce va păți bărbatul acum
22 Feb 2018   •   15:01

Un bărbat în vârstă de 61 ani din județul Bihor care s-a pensionat cu acte false și a încasat în ultimii 17 ani pe nedrept 240.000 de lei va fi judecat pentru înșelăciune în formă continuată.

Bărbatul este în atenția polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, după ce a reușit să se pensioneze mai devreme decât ar fi avut dreptul, prezentând o adeverință falsă care atesta că a lucrat în condiții periculoase, cee ace îi dădea dreptul la o pensie mai mare, informează ebihoreanul.ro.

Cazul a ieșit la iveală anul trecut, în timpul unor verificări făcute de inspectorii Casei de Pensii, unde bărbatul și-a depus cererea de pensionare în 2000, împreună cu o adeverință ce atesta că, în perioada 1981-1998, ar fi muncit într-un post care l-ar fi expus la radiații. Documentul s-a dovedit a fi fals, iar paguba adusă bugetului asigurărilor sociale – reprezentând suma încasată în plus de bărbat vreme de 17 ani – este una consistentă, de 244.590 lei, motiv pentru care conducerea Casei a sesizat Poliția.

×
Subiecte în articol: suma acte false pensie barbat
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close