Antena 3 CNN Actualitate Social Un buzoian a ajuns dator vândut la stat din cauza mașinii pe care nu o scosese din curte de luni de zile. Motivul este de-a dreptul incredibil

Un buzoian a ajuns dator vândut la stat din cauza mașinii pe care nu o scosese din curte de luni de zile. Motivul este de-a dreptul incredibil

Un buzoian a ajuns dator vândut la stat din cauza mașinii pe care nu o scosese din curte de luni de zile. Motivul este de-a dreptul incredibil
Sursa foto: Foto: Facebook/Politia Romana - www.politiaromana.ro
23 Oct 2018   •   21:19

Un buzoian a ajuns dator vândut la stat, din amenzi primite pentru neplata rovinietei din 2010, timp de 7 ani. A realizat că ceva nu este în regulă abia când a văzut că strânge în continuare sancțiuni deși autoturismul său, Dacia 1300, nu mai părăsise curtea de luni bune. A aflat după șapte ani, de consum psihic și pierderi materiale, că a fost sancționat din cauza unui șofer care circula cu același număr de înmatriculare.

Șirul de sancțiuni contravenționale pentru rovinieta neplătită de Ion Dedu a început în anul 2010. Neobișnuit cu astfel de situații jenante, spune bărbatul, s-a conformat și a achitat primele amenzi. La acel moment, acesta deținea un autoturism Dacia 1300, cu numelere de înmatriculare BZ-05-TRI, pe care mai tot timpul îl ținea parcat în curtea casei.

Deși avea dubii încă de atunci privind sursa contravențiilor, șoferul din Gura Teghii se lăsa de fiecare dată intimidat de procesul verbal care, pe lângă o fotografie captată cu o cameră digitală ANPR, folosită în vederea recunoașterii automate a numerelor de înmatriculare, scria clar că ”numărul de înmatriculare BZ05TRI nu s-a regăsit în baza de date în care sunt conținute toate rovinietele valide la data înregistrării contravenției valide”.

”Eu aveam o Dacie 1300 pe care stăteau găinile de câteva luni însă tot primeam amenzi pe numărul meu de înmatriculare. Am crezut la început că cineva a falsificat plăcuțele de înmatriculare. Mașina mea nu mai putea fi pornită pentru că începusem să dau ici-colo piese mici din ea”, a declarat Ion Dedu pentru stiridebuzau.ro.

Crezând că pune capăt coșmarului care îi zdruncina liniștea și îi subția serios bugetul, bărbatul din Gura Teghii a mers la postul de poliție să conteste amenzile. Le-a spus polițiștilor că mașina sa nu avea cum să se afle la Mărăcineni, atâta timp cât zace în curte. La sfatul agenților, Ion Dedu a angajat doi avocați care nu au făcut altceva decât să conteste procesele verbale, fără să meargă și la sursa problemei. Astfel că, până în 2015, șoferul ghinionist avea să strângă peste 400 de amenzi pentru neplata rovinietei.

”Cât am lucrat în Covasna, făceam naveta și luam 70 de lei pe zi. Mă împrumutam la patron să plătesc timbrele acelea. Dar nu am mai putut plăti și am fost executat silit”, a spus bărbatul.

×
Subiecte în articol: masina curte
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close