Antena 3 CNN Actualitate Social Un copil a murit de meningită la Brașov. Alți opt internați

Un copil a murit de meningită la Brașov. Alți opt internați

Un copil a murit de meningită la Brașov. Alți opt internați
16 Iun 2017   •   16:36

Un adolescent de 17 ani a murit miercuri noapte la Spitalul Clinic de Copii şi alţi opt minori sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, fiind suspectaţi de meningită, dar sunt în afara pericolului, este situaţia prezentată vineri de reprezentanţii autorităţilor sanitare din judeţul Braşov. 

Toţi aceşti tineri au ajuns la spital după ce au participat la o petrecere de majorat în localitatea Tărlungeni.

Cazurile au fost discutate în cadrul unei întâlniri la Prefectura Braşov, la care au participat managerii spitalelor Clinic de Copii şi, respectiv, de Boli Infecţioase, precum şi şefii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Consiliului Judeţean. 

Managerul Spitalului Clinic de Copii, Liviu Muntean, a spus că tânărul în vârstă de 17 ani a fost internat miercuri seara în spital, cu siptomatologie nespecifică meningitei, spunând că se simte rău. 

"A fost internat şi foarte, foarte repede starea lui s-a degradat de la o oră la alta. A fost transferat la Terapie Intensivă şi, în câteva ore, în ciuda tuturor manevrelor de susţinere a funcţiilor vitale, a decedat. A fost ceva absolut fulminant, de aceea bănuielile noastre se îndreaptă către o meningită. Deocamdată nu ştim de ce etiologie. Probele au fost transmise la Institutul Matei Balş din Bucureşti, autopsia s-a făcut la Serviciul de Medicină Legală Braşov şi aşteptăm să ne vină rezultatele. Fiind o moarte survenită în câteva ore am anunţat şi Poliţia. În acest moment, la Spitalul Clinic de Copii nu mai avem alţi copii internaţi asemănător acestui caz", a precizat managerul Spitalului Clinic de Copii. 

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov sunt internaţi opt copii suspectaţi de meningită, a informat managerul unităţii medicale, Ramona Ionescu 

"În acest moment în spital se află internaţi un număr de opt copii. Doi au tabloul tipic de infecţie sistemică de meningo-cocemie, dar încă nu avem izolată bacteria. Avem date de laborator şi clinice mai ales, care pledează pentru meningo-cocemie, dar nu avem confirmarea laboratorului. Cel mai probabil rezultatele vor apărea în această seară. Ceilalţi şase pacienţi nu aş putea spune că au tabloul tipic de meningită, au semne de meningită la debut eventual. Ei s-au prezentat la spital cu febră, frisoane, dureri de cap şi ameţeli, dar nici unul nu a avut semne certe clinice de dureri de ceafă care pune diagnosticul de meningită. Joi şi vineri patru medici ai spitalului nostru au consultat 135 de tineri cu vârste între 17-22 de ani", a afirmat amona Ionescu. 

Ea a menţionat că populaţia nu trebuie să se sperie, deoarece pentru această boală există profilaxie, important fiind ca bolnavii să se prezinte foarte repede la medic. 

Prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, a punctat faptul că Spitalul Clinic de Boli infecţioase are tot ce îi trebuie pentru pacienţii internaţi, iar culoarele de acces în spital au fost separate de cele pentru pacienţi 

"Întâlnirea de vineri de la Prefectură a fost necesară pentru a identifica toate problemele care pot apărea în viitor, iar factorii responsabili să intervină cât se poate de rapid pentru rezolvarea lor", a spus Rasaliu. 

Inspectorul şcolar general Mirela Blemovici a precizat că mai mulţi tineri, între care şi cel care a decedat precum şi cei internaţi acum în spital, au participat la un majorat în localitatea Tărlungeni, apoi s-au distrat la o discotecă, fiind vorba despre copii care provin din trei şcoli din Braşov şi una din Tărlungeni. 

"Inspectoratul Şcolar ţine legătura cu Direcţia de Sănătate Publică, care prin ancheta epidemiologică va stabili contacţii, după care noi vom lua legătura cu părinţii pentru tratamentul profilactic. Deocamdată nu dăm publicităţii numele celor patru şcoli. Aşteptăm rezultatele anchetei. Deja în unele dintre şcolile vizate se fac dezinfecţii şi deratizări'', a spus Blemovici. 

Şi Direcţia de Sănătate Publică ( DSP) Braşov are în desfăşurare o anchetă în legătură cu aceste cazuri, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Claudia Bularca.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: meningita copil mort
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close