Antena 3 CNN Actualitate Social Un copil a murit în urma unei operații simple! Anchetă la un spital privat din Capitală

Un copil a murit în urma unei operații simple! Anchetă la un spital privat din Capitală

Un copil a murit în urma unei operații simple! Anchetă la un spital privat din Capitală
23 Oct 2018   •   10:24

Moartea copilului de numai un an și zece luni, operat la un spital privat din capitala, ridica in continuare foarte multe semne de intrebare. A fost demarată o anchetă, însă totul depinde de raportul medicului legist.

Părinții susțin că micuțul s-a stins la zece ore după o operaţie de hernie inghinală, în urma unui stop cardiac, iar personalul medical ar fi intervenit mult prea târziu.

În replică, oficialii clinicii spun că medicii au respectat toate procedurile.

Problemele ar fi început la scurt timp după încheierea operaţiei, susţin părinţii copilului.

Ulterior, copilul a fost internat într-un salon. După 10 ore, timp în care băiatul s-ar fi simţit rău, a făcut stop cardiac, iar medicii nu l-au mai putut salva.

Familia a sunat la 112 şi a chemat un echipaj SMURD. Chiar şi aşa, a fost prea târziu. Oficialii spitalului spun că potrivit "documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale"

Sunt mai multe anchete deschise acum, iar raportul preliminar al controlului efectuat de Direcţia de Sănătate Publică arată că au fost respectate toate procedurile. Ministerul Sănătăţii a decis totuşi să sesizeze Colegiul Medicilor.

Cazul este anchetat de asemenea de poliţişti şi procurori.

×
Subiecte în articol: ancheta spital Capitală operatie
Parteneri
Horoscop 2-8 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici. Atenţie la o trădare
x close