Antena 3 CNN Actualitate Social Un italian a fost păgubit cu 600.000 de euro de niște români. Cum au reușit oamenii să îi ia atâția bani

Un italian a fost păgubit cu 600.000 de euro de niște români. Cum au reușit oamenii să îi ia atâția bani

Un italian a fost păgubit cu 600.000 de euro de niște români. Cum au reușit oamenii să îi ia atâția bani
04 Iun 2019   •   21:12

Un cetățean italian a fost păgubit cu 600.000 de euro, în urma unei înșelăciuni puse la cale de un grup de români. Bărbatul a fost convins, cu acte false, să trimită bani pentru cumpărarea și renovarea unei case, dar și a unui teren. Membrii grupului au fost audiați, marți, la sediul DIICOT Timișoara.

Procurorii și polițiștii au făcut, marți, zece percheziții la domiciliile celor șase membri ai grupului de români. Aceștia au fost duși la audieri, fiind bănuiți de înşelăciune și uz de fals. Potrivit anchetatorilor, una dintre suspecte a cunoscut în Italia un bărbat care intenționa să facă investiții în România pentru a obține profit.

Revenită în țară, femeia, ajutată de concubinul ei, a creat o adevărată rețea, în care a atras alte patru femei, care i-au sprijinit pe cei doi la realizarea planului.

Aceștia l-au convins pe italian să investească pentru cumpărarea și apoi renovarea unui imobil în Arad, care, în realitate, nici nu exista. Ca să îl convingă pe italian, membrii grupului i-ar fi prezentat poze din timpul lucrărilor, dar și acte, toate false. Cetățeanul străin a fost convins că după finalizarea investițiilor va putea vinde imobilul cu un preț mult mai mare, scrie cancan.ro.

„În realitate întreaga stare de fapt de mai sus privind achiziţionarea, renovarea, ipotecarea, ridicarea ipotecii şi revânzarea acelui imobil a avut un caracter fictiv, fiind inventată şi prezentată persoanei vătămate ca fiind reală, cu un singur scop, acela de a o determina să trimită sume de bani către membrii grupării”, arată procurorii DIICOT.

Ca mai obțină niște bani de la italian, românii i-au prezentat și un teren, care putea fi achiziționat ieftin și apoi revândut, pentru că pe acolo urma să treacă autostrada. Și de această dată, grupul s-a folosit de acte și imagini false pentru a-l convinge pe investitor.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close