Antena 3 Actualitate Social Un nou focar de pestă porcină, confirmat de ANSVSA în apropiere de Capitală

Un nou focar de pestă porcină, confirmat de ANSVSA în apropiere de Capitală

19 Aug 2018   •   20:30
Un nou focar de pestă porcină, confirmat de ANSVSA în apropiere de Capitală

Virusul pestei porcine africane a confirmat la 15 porci dintr-o anexă gospodărească a unei stâne, la 4 km de localitatea Tunari, din judeţul Ilfov, a anunţat duminică Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară (ANSVSA).

„Prezenţa virusului pestei porcine africane (PPA) a fost confirmată, de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală Bucureşti (IDSA) - Laboratorul Naţional de Referinţă, la porcii dintr-o anexă gospodărească a unei stâne, situată în câmp, la o distanţă de aproximativ 4 km de localitatea Tunari, în direcţia localităţii Ştefăneşti, din judeţul Ilfov”, transmite, duminică, ANSVSA.

Autoritatea precizează că serviciile veterinare au intervenit imediat, anexa a fost plasată sub supraveghere şi au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport. De asemenea, a fost dispusă uciderea animalelor din anexa gosodărească şi ecarisarea carcaselor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close