Antena 3 Actualitate Social Un nou record pentru un român. Alpinista care a reuşit să cucerească vârful Chimborazo (6.200 m), din Anzi

Un nou record pentru un român. Alpinista care a reuşit să cucerească vârful Chimborazo (6.200 m), din Anzi

de M.Z.    |    25 Sep 2017   •   22:49
Un nou record pentru un român. Alpinista care a reuşit să cucerească vârful Chimborazo (6.200 m), din Anzi
Sursa foto: Foto: www.facebook.com/alexandraflavia.marcu

Alpinista Alexandra Marcu a reuşit să cucerească luni după-amiază vârful Chimborazo (6.268 m), din Munţii Anzi (Ecuador), la capătul unui efort cu ore întregi de urcuş pe o pantă foarte înclinată şi pe o vreme extrem de rece. 

"A fost o ascensiune extrem de dificilă, cu ore întregi de urcuş pe o pantă foarte înclinată şi temperaturi extrem de joase, dar am reuşit!", a scris tânăra de 20 de ani pe pagina ei de socializare. 

Alexandra Marcu a plecat în această expediţie din Munţii Anzi la jumătatea lunii septembrie împreună cu tatăl său, Dan Marcu, cel care o însoţeşte, de regulă, în ascensiunile montane. 

Chimborazo este cel mai înalt vârf din Ecuador, el fiind considerat un vulcan inactiv. Ca particularitate, specialiştii apreciază că Chimborazo este cel mai îndepărtat loc de pe suprafaţa planetei noastre faţă de centrul Pământului, fiind situat la o distanţă de 6.384,4 km de acesta. 

Vârful Chimborazo este situat în Cordiliera Occidentală din Anzi, în centrul Ecuadorului, la 150 km sud-sud-vest de capitala Quito. 

Tânăra alpinistă Alexandra Marcu, din Deva, este cunoscută pentru faptul că a escaladat primii şase dintre cei mai înalţi vulcani ai lumii. 

În ianuarie 2015, ea reuşea să cucerească, la numai 17 ani, cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 metri), fiind astfel cea de-a treia femeie din lume care reuşeşte să escaladeze cu succes acest vulcan din Chile. 

Alexandra Marcu este şi cel mai tânăr alpinist din Europa care a urcat pe vulcanul Pico de Orizaba (Mexic) şi cel mai tânăr român care a escaladat masivul Kazbek, din Georgia. 

Ea a fost declarată ”Ambasador al turismului românesc”, propunerea de acordare a acestui titlu onorific fiind făcută de către Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, cu prilejul Târgului Naţional de Turism din 20 noiembrie 2016.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close