Antena 3 CNN Actualitate Social Un român a murit din cauza virusului West Nile. 23 de cazuri de infecție în acest an

Un român a murit din cauza virusului West Nile. 23 de cazuri de infecție în acest an

Un român a murit din cauza virusului West Nile. 23 de cazuri de infecție în acest an
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
09 Aug 2018   •   12:00

Update: Directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Galaţi, Mihaela Debita, a confirmat joi un prim deces cauzat de infecţia cu virusul West-Nile.

Potrivit acesteia, este vorba despre un bărbat de 79 ani din Galaţi, pensionar, care suferea şi de alte maladii cronice.

În perioada 2 mai - 8 august, s-au înregistrat 23 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Dintre cele 23 de cazuri, 11 s-au înregistrat în săptămâna 1 - 8 august. Tot în această săptămână s-a produs şi decesul.

Cazurile au fost înregistrate în judeţele Dolj (5), Olt (4), Iaşi (4), Brăila (2), Ilfov (2), Bihor (1), Bacău (1), Galaţi (1), Vrancea (1), Teleorman (1) şi în Bucureşti (1).

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase protecţie la ferestre), să utilizeze insecticide în locuinţă/în jurul acesteia, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer.

Știre inițială: Virusul West Nile a făcut prima victimă în România, a anunțat Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Este vorba de un bărbat de 79 de ani, care avea alte afecțiuni, pe care infecția le-a agravat. În bilanțul publicat ieri, CNSCBT arată că în doar o săptămână s-au înregistrat 11 cazuri de infecție noi, bilanțul total ajungând la 23.

De la începutul sezonului și până acum, adică în perioada 2 mai - 8 august, în România s-au înregistrat, în total, 23 cazuri de infecție cu virusul West Nile, a anunțat Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Dintre acestea, 11 cazuri au fost înregistrate între 1 și 8 august, Totodată, această ultimă săptămână ne-a adus și primul deces datorat infecției cuWest Nile. Un pacient din Galați a decedat după ce a contactat virusul ucigaș care este transmis prin înțepătura de țânțar.

Distribuția cazurilor confirmate pe genuri este următoarea: 16 pacienți au fost bărbați și 7 femei. De asemenea, din total, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în mediul rural (13).

În funcție de județul de expunere, cazurile au fost înregistrate în județele: Dolj (5), Olt (4), Iași (4), Brăila (2), Ilfov (2), Bihor (1), Bacău (1), Galați (1), Vrancea (1), Teleorman (1) și București (1).

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase protecţie la ferestre), să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/în jurul acesteia, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer.

×
Subiecte în articol: virusul West Nile west nile
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close