Antena 3 CNN Actualitate Social Unde se duc o parte din banii de amenzi la RATB

Unde se duc o parte din banii de amenzi la RATB

 Unde se duc o parte din banii de amenzi la RATB
18 Oct 2016   •   12:16

În perioada 2013 – 2015, RATB a dat amenzi în valoare de 10 milioane de euro, dar nu i-a intrat în cont nici un ban. Sumele au mers la administraţiile publice locale, inclusiv cele din Iaşi, Constanţa sau Alexandria, unde au buletine cei amendaţi, scrie Libertatea.

În ultimul timp, controlorii RATB sunt din ce în ce mai rari la vedere prin mijloacele de transport în comun din Bucureşti. Totodată, ei sunt în postura pisicii cu clopoţei care nu mai prinde şoareci, în sensul că oamenii vin în staţiile de autobuz în uniforme pe care scrie cu litere mari ”controlor”, aşteaptă să fie văzuţi de cei care sunt în staţie, apoi se urcă în maşină. Trebuie să fii inconștient ca în asemenea condiţii să circuli fără bilet pe mijloacele de transport în comun.
”Sumele provenite din amenzi se fac venit la bugetele locale”

Sensul este că RATB încearcă prin asemenea metode să determine călătorii să cumpere călătorii – şi mai puţin să aplice amenzi. Asta pentru că Regia de Transport nu beneficiază cu nimic din amenzi, iar banii se duc la administraţiile publice locale de unde provin călătorii buclucaşi. Dacă e din Slobozia, amenda este trimisă şi încasată de primăria din Slobozia, dacă e din Baia Mare, banii merg acolo etc.

×
Subiecte în articol: RATB
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close