Antena 3 CNN Actualitate Social Unitatea 2 de la Cernavodă, deconectată automat. Guvernul face o anchetă

Unitatea 2 de la Cernavodă, deconectată automat. Guvernul face o anchetă

Unitatea 2 de la Cernavodă, deconectată automat. Guvernul face o anchetă
29 Mar 2018   •   10:42

O nouă avarie la centrala de la Cernavodă, a treia în mai puţin de o săptămână. Joi dimineaţă, în urma unei disfuncţionalităţi la un sistem electric unitatea 2 s-a deconectat.

Premierul a trimis de luni corpul de control la Nuclearelectrica pentru a vedea ce probleme există.

Reprezentanţii companiei, precum şi cei ai Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare spun că în urma acestor avarii nu este niciun pericol de radiaţii sau de altă natură.

„A fost deconectată centrala din cauza unui semnal trimis Ia sistemul electric. Acum investigăm dacă e un semnal fals sau nu. Acestă alarmă funcționează ca un panou de siguranță. Vorbim de o problemă sau o potențială problemă. Trebuie să vedem când puntem reconecta reactorul 2”, a declarat pentru Antena 3, Cosmin Ghiță, directorul Nuclearelectrica.

Duminică, compania anunţa reducerea la 55% a puterii Unităţii 2, pentru înlocuirea unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensat, din partea clasică a centralei.

De asemenea, tot duminică, unitatea 1 a fost oprită şi ea controlat pentru o perioadă de aproximativ 48 de ore, ca urmare a unei defecţiuni la unul dintre sistemele de proces ale centralei.

Cele două reactoare nucleare de la Cernavodă generează aproximativ 20% din producţia naţională de energie, având o putere de câte 700 de MW fiecare. 

×
Subiecte în articol: defectiune reactor Cernavoda
Parteneri
Horoscop 28 septembrie 2023. Leii sunt axaţi pe carieră
x close