Antena 3 CNN Actualitate Social Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul "Bagdasar Arseni", inundată după ploaia de aseară | Activitatea în UPU a fost reluată

Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul "Bagdasar Arseni", inundată după ploaia de aseară | Activitatea în UPU a fost reluată

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului "Bagdasar Arseni" a fost inundată după ploaia de aseară, în ciuda faptului că fusese inaugurată doar de doi ani şi a costat 3,5 milioane de euro.

de Alexandra Dima    |    31 Aug 2023   •   13:57

Spaţiul dedicat urgenţelor minore, precum şi cel al izolatorului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului "Bagdasar Arseni" au fost inundate, au informat, joi, reprezentanţii unităţii medicale.

A fost întrerupt curentul electric, pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului. De asemenea, şase pacienţi au fost transferaţi la Spitalul "Sfântul Ioan".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"În jurul orelor 21,20, în spaţiul dedicat Urgenţelor Minore, precum şi în cel al Izolatorului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a SCUBA s-a observat o infiltrare masivă de apă, din tavan. Consolele de oxigen şi gaze au fost inundate. Pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului a fost întrerupt curentul electric. Pacienţii aflaţi în UPU (6 persoane) au fost transferaţi la 'Sf. Ioan', iar celelalte urgenţe, cu excepţia Stemi, au fost redirecţionate. Împreună cu reprezentanţii Primăriei Sector 4 evaluăm din punct de vedere tehnic situaţia şi vom reveni cu informaţii", au transmis reprezentanţii unităţii medicale. 

Deocamdată, spitalul nu mai face internări prin intermediul UPU.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Bagdasar-Arseni a fost inaugurată de spital și Primăria Sectorului 4 în urmă cu doi ani și a costat 3,5 milioane de euro. Alte 16 milioane de euro au fost investite în dotări și au venit din fonduri europene. Clădirea are două etaje și subsol plus parter, fiind conectată cu spitalul printr-o pasarelă. 

Update 13:57 Activitatea în UPU Bagdasar a fost reluată, pacienţii pot fi primiti în limita a două treimi din capacitatea unitatii. Locurile de resuscitare şi urgenţele majore sunt 100% funcţionale. Cele 10 locuri de urgenţe minore vor fi disponibile la rândul lor până la sfârşitul zilei, anunţă administratorii unităţii medicale.

×
Subiecte în articol: spitalul UPU
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close