Antena 3 CNN Actualitate Social Unul dintre participanții la protestul din 10 august a murit. Bărbatul suferea de mai multe boli și a refuzat să meargă la spital

Unul dintre participanții la protestul din 10 august a murit. Bărbatul suferea de mai multe boli și a refuzat să meargă la spital

Unul dintre participanții la protestul din 10 august a murit. Bărbatul suferea de mai multe boli și a refuzat să meargă la spital
Sursa foto: Foto: Facebook
20 Aug 2018   •   14:36

Un bărbat care a primit îngrijiri după protestul violent din 10 august a murit, la Spitalul din Alexandria. Cunoscut cu mai multe afecţiuni, inclusiv cardiace, bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a fost internat cu hemoragie digestivă şi nu a mai putut fi salvat.

El a primit asistenţă şi din partea echipajelor SMURD, în timpul protestelor, dar a refuzat atunci să meargă la spital.

Poliţia a demarat o anchetă şi aşteaptă rezultatele autopsiei. 

„Precizare referitoare la pacientul Gâzea Ilie, decedat în cursul nopții de 19 către 20 august 2018 la Spitalul din Alexandria: În urma informațiilor conținute în documentele de la intervenția echipajelor medicale de urgență și prim ajutor calificat din Piața Victoriei în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanțele SMURD aflate la fața locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului).

Pacientul a declarat echipajelor de urgență că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conștient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), și oxigenare în limite normale (97%). În urma acordării primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzându-l sub semnătură”, a anunțat DSU, într-un mesaj postat pe Facebook. 

„La Spitalul Județean de Urgență Alexandra s-a prezentat în data de 15 august 2018, prin transfer, un pacient în vârsta de 68 de ani cu hemoragie digestivă superioară exprimată prin melenă și sindrom anemic sever. Investigațiile au confirmat diagnosticul de ulcere multiple sângerânde și a fost internat la terapie intensivă unde a beneficiat de tratament specific pacientului critic. Cu toate acestea, starea generală a pacientului s-a agravat.

În data de 19 august 2018, la orele 23:45, bărbatul a decedat în urma unui stop cardio-respirator. Facem mențiunea că pacientul era în evidență pentru mai multe afecțiuni cardiace și digestive. Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite în urma necropsiei”, a precizat Spitalul Județean de Urgență Alexandria, într-un comunicat. 

×
Subiecte în articol: mort protestatar
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close