Antena 3 CNN Actualitate Social UPDATE. Greva de la Romatsa este legală. Ce urmează acum

UPDATE. Greva de la Romatsa este legală. Ce urmează acum

UPDATE. Greva de la Romatsa este legală. Ce urmează acum
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Aug 2015   •   11:55
UPDATE. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis că greva de la Romatsa este legală. Conducerea companiei poate contesta decizia magistraţilor în termen de 10 zile.
 
Gabriel Tudorache, liderul sindicatului controlorilor de trafic aerian, a explicat că se aşteptau la această decizie.
 
"Ne aşteptam, aşa cum am spus de fiecare dată, nu am solicitat nimic altceva decât să fim legali. Această decizie demonstrează că am respectat toţi paşii legali şi cerem acelaşi lucru din partea tuturor."
 
Totuşi, oficialul a explicat că sindicatul este încă deschis pentru negocieri. 
 
"Nu dorim grevă, am spus-o deja, noi şi acum suntem dispuşi să negociem, inclusiv sâmbătă şi duminică, pentru un contract colectiv de muncă", a explicat Gabriel Tudorache, liderul sindicatului controlorilor de trafic aerian."
 
"În timpul grevei vom avea obligaţia să asigurăm o treime din trafic, plus zborurile de interes de stat, zborurile umanitare, SMURD, poliţie, militar, situaţii de urgenţă. Cât despre acele zboruri care vor fi oprite, acolo decid cei de la Bruxelles, Eurocontrol, ei decid acest lucru. Dacă se ajunge la grevă, vom negocia cu ei pentru a găsi o soluţie să nu afectăm foarte mulţi din pasageri. Legea îţi spune că trebuie să asigură o treime, dar ne gândim să negociem şi să acceptăm măcar 50%", a conchis Tudorache. 

---

Angajaţii Romatsa află vineri dacă pe 1 septembrie pot intra în grevă generală. Conducerea companiei a contestat în instanţă protestul anunţat încă de săptămâna trecută, dar judecătorii au amânat pronunţarea în acest caz. 
 
Dacă vor intra în grevă, controlorii de trafic ar putea paraliza traficul aerian de deasupra ţării noastre. Practic, două treimi dintre zboruri vor trebui să ocoleasca ţara noastră. 
 
Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de actuala conducerea a companiei şi cer salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă. 
 
Săptămâna aceasta, Ion Stanciu, directorul ROMATSA, a fost numit secretar de stat în ministerul Transporturilor, în încercarea de a detensiona situaţia.
 

×
Subiecte în articol: angajati ROMATSA greva generala
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close