Antena 3 CNN Actualitate Social "Să plătească fiecare om care a contribuit la plecarea copilului nostru de lângă noi!" | Mama lui Sebi, avertisment la primul termen în care Vlad Pascu are un nou judecător

"Să plătească fiecare om care a contribuit la plecarea copilului nostru de lângă noi!" | Mama lui Sebi, avertisment la primul termen în care Vlad Pascu are un nou judecător

Primul termen din procesul lui Vlad Pascu după ce a fost recuzată judecătoarea Ancuța Popoviciu a adus două dezamăgiri pentru familiile lui Sebastian Olariu și Roberta Dragomir, cei doi tineri uciși anul trecut la 2 Mai de șoferul drogat.

de Georgiana Murgilă    |    23 Mai 2024   •   12:12

De asemenea, judecătoarea a respins, joi, cererea de declarare a nulității procedurii simplificate de judecată, aprobată anterior de Ancuța Popoviciu.

Procedura simplificată, cu recunoașterea vinovăției, dă posibilitatea inculpatului să primească o pedeapsă mai blândă.

Înainte de începerea termenului, Mihaela Olariu, mama lui Sebastian Olariu, a declarat că lupta pentru dreptate în cazul fiului său va continua și după proces.

"Sperăm ca astăzi să avem un nou început. Cineva să se gândească mai bine ce înseamnă ucidere din culpă. Sper să se poată schimba această încadrare și să putem să ducem cumva planul la bun sfârșit. Adică să facem dreptate copilului nostru (...)

Mama lui Sebastian Olariu: Reproșuri sunt multe, la adresa părinților lui Pascu și a polițiștilor care au stat degeaba în stradă

Nu știu dacă voi putea să-l privesc pe Vlad Pascu în ochi. Nu știu ce i-aș transmite. L-aș întreba, de fapt, dacă poate să închidă ochii gândindu-se la ce a făcut. Sau poate nici măcar nu-și de seama ce a făcut. Nu știu dacă își de seama ce faptă gravă a făcut. Chiar nu știu. După fața lui, după ce am văzut acolo pe monitorul acela (la termenul anterior, n.r.) nu-mi dau seama dacă el gândește ceva.

Am mai spus: viața s-a oprit, atunci, în loc și, cel puțin pentru mine, așa va rămâne. Noi o să luptăm noi, o să ne facem datoria față de fiica noastră, care își dorește foarte mult dreptate pentru fratele său, nu răzbunarea lui. O să facem tot ce ne stăm putință și o să încercăm să facem în așa fel încât să-și primească pedeapsa. O să facem apel și vom vedea ce e de făcut. Pas cu pas.

Reproșuri sunt multe. Reproșuri, la adresa părinților. Cum le-au crescut... Văd că acum se luptă pentru a-l scoate. Trebuiau să se lupte înainte cu drogurile, dacă erau niște părinți adevărați. Dacă erau părinți, de fapt. Reproșuri am să le fac și domnilor polițiști, care au stat de pomană în stradă, care nu și-au respectat jurământul pe care l-au făcut, precum și tuturor care au contribuit fizic sau mai puțin fizic la această tragedie.

Cred că, după ce se termină acest proces, va trebui să plătească fiecare om care a contribuit la plecarea copilului nostru de lângă noi. Nu pot nici acum să pun capul pe pernă și, probabil, nu-l voi putea pune altfel", a declarat la Antena 3 CNN Mihaela Olariu, mama lui Sebastian Olariu.

Vlad Pascu nu a făcut declarații la termenul de astăzi

În proces a fost stabilit un nou termen pentru data de 7 iunie.

La termenul de astăzi, Vlad Pascu nu a dorit să facă declarații.

El va fi adus și la termenul următor de la Penitenciarul Poarta Albă, unde este în arest preventiv.

La ieșirea din sediul Judecătoriei Mangalia, tatăl Robertei Dragomir a comentat că felul în care noua judecătoare a condus procesul este "o apropiere de normalitate".

"Nu este un pas înainte, nu este o victorie (...) este o apropiere de normalitate", a spus el.

Cu referire la prezența lui Vlad Pascu în instanță, Ștefan Dragomir a afirmat: "Eu atât am văzut: îi merge bine în pușcărie! La mulți ani!"

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close