Antena 3 CNN Actualitate Social Vacanțele în Mamaia, de trei ori mai scumpe decât cele în Bulgaria sau Grecia

Vacanțele în Mamaia, de trei ori mai scumpe decât cele în Bulgaria sau Grecia

În Mamaia, preţurile ajung la 70 de euro pe noapte la un hotel de trei stele, în regim de all inclusive, pentru luna iunie, în timp ce la un hotel tot de trei stele din Bulgaria sau Grecia, preţul este în medie de 22-25 euro pe noapte, potrivit unei analize a IRI Travel.

Vacanțele în Mamaia, de trei ori mai scumpe decât cele în Bulgaria sau Grecia
Sursa foto: Pexels
02 Iun 2020   •   21:02

În cea mai căutată staţiune de la malul Mării Negre din România, Mamaia, în hotelurile de 5 stele cazarea vine cu mic dejun inclus, iar preţurile variază între 70 şi 75 de euro pe noapte, de persoană, în luna iunie. Pentru iulie şi august, tarifele vor creşte până la 105 – 110 euro/ noapte/persoană, iar în septembrie acestea vor scădea până la 55-60 de euro pe noapte de persoană.  

În Bulgaria, hotelurile de 5 stele din Nisipurile de Aur îşi asteaptă turiştii cu tarife cuprinse între 48 şi 52 de euro, având inclus doar micul dejun. La 4 stele, tarifele pentru cazare cu mic dejun sunt în jur de 25 de euro de persoană. În timp ce la all inclusive, acestea urcă până la 40 de euro. La 3 stele, diferenţa pe noapte între hotelurile care oferă mic dejun şi all inclusive nu este decât de 5 euro. Adică 20-22 euro/ noapte sau 25-27 euro/ persoană. 

În Grecia, pentru luna iulie, preţurile pornesc de la 22-25 de euro pe noapte în Thassos, la hotelurile de 3 stele cu self catering. Cu mic dejun, preţurile ajung la 40-45 de euro. La 4 stele, preţurile variază între 70 şi 80 de euro, pentru cazare cu mic dejun sau demipensiune, iar la 5 stele, tarifele oscilează între 70 şi 90 de euro. 

În august, Thassos întâmpină turiştii cu tarife de 55 de euro/ persoană la hotelurile de 3 stele, iar la 4 stele acestea se duc la 75-85 de euro/ persoană, în timp ce la 5 stele pot ajunge şi la 100 de euro/ persoană.

În luna septembrie, preţurile scad cu 10-15 euro/ pe noapte sub cele practicate în iulie. 

 

×
Subiecte în articol: Mamaia
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close