Antena 3 CNN Actualitate Social Val de toxiinfecţii alimentare şi boli digestive, după minivacanţa de 1 mai: 10 pacienţi pe oră, la Institutul Matei Balş din Bucureşti

Val de toxiinfecţii alimentare şi boli digestive, după minivacanţa de 1 mai: 10 pacienţi pe oră, la Institutul Matei Balş din Bucureşti

Este un val de cazuri de toxiinfecţii alimentare, după minivacanţa de 1 mai. 

Val de toxiinfecţii alimentare şi boli digestive, după minivacanţa de 1 mai: 10 pacienţi pe oră, la Institutul Matei Balş din Bucureşti
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cristina Ştefan    |    02 Mai 2023   •   15:22

Zeci de oameni, printre care şi copii, au ajuns în secţiile de primiri urgenţe după grătarele şi mesele îmbelşugate în aer liber.

Foarte mulţi pacienţi cu toxiinfecţii alimentare, enterocolite, dar şi alte probleme digestive au ajuns la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

La acest spital, au ajuns 250 de pacienţi în 24 de ore, ceea ce înseamnă 10 prezentări pe oră în medie, a atras atenţia Gabriel Marinescu, directorul medical al instituţiei.

Cei mai mulți au ajuns la spital cu toxiinfecții alimentare, enterocolită, vărsături și febră după mesele copioase de 1 mai. 

Toxiinfecţia alimentară este o boală cauzată de consumul de alimente şi apă contaminate cu anumite bacterii, virusuri, paraziţi sau substanţe chimice. Simptomele tipice sunt vărsăturile şi diareea. 

Specialiştii atrag atenția că mesele în aer liber și grătarele pot aduce grave probleme dacă alimentele sunt păstrate în căldură ori dacă nu sunt proaspete. Contaminarea cu germeni poate să apară când alimentul nu este gătit adecvat sau nu este păstrat corect.

"Zilele libere nu vin doar cu încărcarea bateriilor, ci şi cu toxiinfecţii alimentare, cum a fost de fiecare dată.

De cele mai multe ori, toxiinfecţiile alimentare sunt forme uşoare, dar dacă vorbim de extremele de vârstă, copiii foarte mici sau bătrânii cu boli cronice, pot să ajungă la deshidratare în câteva ore.

Sunt şi pacienţi care au nevoie de internare, dar unii dintre ei pleacă acasă cu tratament", a spus dr. Gabriel Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balş, marţi, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close