Antena 3 CNN Actualitate Social Varujan Vosganian: Adevărata molimă pe care ne-a adus-o diaspora

Varujan Vosganian: Adevărata molimă pe care ne-a adus-o diaspora

Varujan Vosganian transmite un mesaj despre diaspora, în perioada în care o parte dintre oameni îi acuză pe cei care vin de afară că aduc cu ei şi coronavirusul.

Varujan Vosganian: Adevărata molimă pe care ne-a adus-o diaspora
01 Apr 2020   •   21:54

"Dacă diaspora ne-a adus, cu adevărat, o molimă, atunci aceea a fost băsismul. O molimă de ale cărei metehne nu ne-am lecuit nici până azi.

Nu e deloc în regulă ce se întâmplă în relația dintre românii de acasă și cei din diaspora. Simt o ostilitate crescândă, tot mai multe voci îi acuză pe cei care se reîntorc. Asta nu s-ar fi întâmplat dacă la frontiere s-ar fi luat măsuri riguroase de triere, mergând până la carantina obligatorie dinspre anumite destinații. Și încă nu e târziu.

Dar dacă vorbim în termeni epidemiologici, adevărata molimă pe care ne-a adus-o diaspora a fost băsismul. Diasporei îi datorăm cel de-al doilea mandat, cel mai odios, al lui Băsescu.

La alegerile din 2009, diferența de voturi dintre Traian Băsescu (50,34%) și Mircea Geoană (49,66%) a fost de 70 000 de voturi. Diferența de voturi în diaspora a fost de 85 000 în favoarea lui Băsescu (79%), ceea ce demonstrează că diaspora l-a făcut pe Băsescu președinte.
Tot diasporei îi datorează Băsescu și PMP prezența în Parlament. În Senat de pildă, PMP a depășit cu 13 000 de voturi pragul electoral. Din diaspora a obținut un procent de 24%, adică 25 000 de voturi, fără de care Băsescu nu ar mai fi ajuns senator", a scris deputatul ALDE Varujan Vosganian pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close