Antena 3 Actualitate Social Veste bună pentru angajaţii români! Vor avea o vacanţă de patru zile

Veste bună pentru angajaţii români! Vor avea o vacanţă de patru zile

de S.T.    |    06 Oct 2015   •   12:23
Veste bună pentru angajaţii români! Vor avea o vacanţă de patru zile

Veste bună! Angajaţii români vor mai avea în acest an un weekend prelungit, pentru că Sfântul Andrei, sărbătorit în 30 noiembrie, va fi într-o zi de luni, scrie observator.tv.

Ultima lună a anului 2015 va veni cu doar două zile libere, pentru că doar Ziua Naţională a României (1 decembrie) şi prima zi de Crăciun vor fi în timpul săptămânii, respectiv marţi şi vineri, în timp ce a doua zi de Crăciun vă fi într-o zi de sâmbătă.

Codul Muncii prevede că, prin hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie.

De asemenea, salariaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

ZILE LIBERE RĂMASE în 2015:

Sfântul Apostol Andrei

- 30 noiembrie - luni

Ziua Naţională a României

- 1 decembrie - marţi

Zile libere de Crăciun

- 25 decembrie - vineri

- 26 decembrie - sâmbătă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close