Antena 3 CNN Actualitate Social Veste extraordinară pentru părinți. Ministrul Fondurilor Europene: „Alocăm 1.400 lei de copil, pe lună”

Veste extraordinară pentru părinți. Ministrul Fondurilor Europene: „Alocăm 1.400 lei de copil, pe lună”

Veste extraordinară pentru părinți. Ministrul Fondurilor Europene: „Alocăm 1.400 lei de copil, pe lună”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    22 Apr 2019   •   18:48

Guvernul Dăncilă pune în aplicare o altă prevedere din programul său, una care vizează acordarea de sprijin pentru copiii între 0 – 2 ani, proveniţi din familii vulnerabile.

„Scopul vizat de program este creșterea numărului de copii care merg la creșă, dar și măsuri prin care să ajutăm părinții să își crească mai ușor copiii. Să nu uităm că mii de mame sunt în situația de a lucra, fără să aibă cu cine lăsa copiii acasă sau fără o îngrijire adecvată. Astfel, minim 30.000 de copii cu vârste între 0 și 2 ani vor beneficia de educație timpurie în creșe.

Concret, finanțăm cu 1400 lei/copil/ lună timp de 2 ani pentru toate regiunile țării, cu excepția București-Ilfov unde alocăm 1500 lei/copil/lună. Minimum de copii înscriși pe proiect este de 54.

Valoarea maxima pe proiect de 900.000 de euro pentru toate regiunile țării, cu excepția București-Ilfov care are 1 milion Euro. Finanțăm inclusiv cheltuielile suplimentare de consiliere, informare a părinților/tutorilor/persoanelor ce au în grijă copii cu părinți plecați la muncă în străinătate. 10% din valoarea proiectului sunt destinați pentru amenajări creșe, dotări mobilier, echipamente specifice desfășurării activităților. Pot aplica:
- instituții de învățământ acreditate, publice și private; - furnizori de servicii de consiliere, - parteneri sociali din învățământul preuniversitar (ex. organizații sindicale)
- Instituții de cult și asociații religioase, - ONG-uri. Beneficiarii sunt copiii proveniți din familii cu venituri de până la valoarea unui salariu minim brut pe economie (2.080 pentru anul 2019)”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close