Antena 3 CNN Actualitate Social Veşti bune de la ANAF! Această obligație dispare

Veşti bune de la ANAF! Această obligație dispare

Veşti bune de la ANAF! Această obligație dispare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    04 Mar 2019   •   15:38

Comercianţii de produse energetice în sistem angro nu vor mai fi obligaţi să deţină spaţii de depozitare a acestora, potrivit unui proiect de ordin iniţiat de Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală.

„Procedura de înregistrare a operatorilor economici care comercializează produse energetice a fost îmbunătăţită, pentru a sprijini dezvoltarea industriei de profil. Astfel, dispare obligaţia firmelor care comercializează produse energetice în sistem angro de a deţine spaţii de depozitare pentru acestea. De asemenea, dispar şi formalităţile aferente recepţionării şi livrării produselor energetice din aceste spaţii”, spun reprezentanţii ANAF, într-un comunicat al instituţiei.

Cu toate acestea, dacă activitatea necesită utilizarea spaţiilor de depozitare, rămân valabile condiţiile de control şi supraveghere a acestora (dotarea cu rezervoare verificate metrologic, dotarea cu sisteme de gestiune a stocurilor conectate la cu rezervoarele ce carburanţi, dotarea cu sistem de supraveghere video), se mai arată în comunicat.

Această iniţiativă are la bază implementarea unui cadru de reglementare suplu, eficient şi adaptat cerinţelor legitime ale mediului economic, asigurarea premiselor pentru funcţionarea eficientă a pieţei produselor energetice, precum şi limitarea impactului asupra mediului concurenţial şi asigurarea proporţionalităţii intervenţiei instituţiilor de control în economie.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ANAF depozit
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close