Antena 3 CNN Actualitate Social Veşti bune pentru bolnavi: Guvernul a decis ce se întâmplă cu vindecații de COVID

Veşti bune pentru bolnavi: Guvernul a decis ce se întâmplă cu vindecații de COVID

Guvernul a prelungit pănă la finalul anului măsurile speciale luate în domeniul medical în contextul pandemiei. Astfel, vor fi decontate în continuare tratamentele pentru toate persoanele depistate cu COVID-19 pe teritoriul României. De asemenea, reţetele şi trimiterile medicale se pot prescrie în continuare online.  

Veşti bune pentru bolnavi: Guvernul a decis ce se întâmplă cu vindecații de COVID
de Dana Musceleanu    |    25 Sep 2020   •   10:50

Ordonanţa de urgenţă prevede faptul că medicii de familie pot prescrie reţete online în cazul în care nu este necesară prezenţa pacientului în cabinet. De asemenea, medicii pot prescrie şi unele medicamente pe care înainte le prescriau doar medicii specialişti.

Ambulatoriile vor funcţiona normal, iar toate persoanele de pe teritoriul României vor putea beneficia de tratament gratuit pentru COVID-19 chiar dacă sunt neasigurate.

Persoanele care se vindecă de infecţia cu SARS-CoV2 vor putea să îşi facă investigaţii decontate doar în ambulatorii.

Guvernul a anunţat şi faptul că este o prioritate acordarea de concedii medicale pentru pesoanele care se află în izolare sau carantină.

Serviciile de îngrijire la domiciliu şi dializă se deconează ca şi până acum, iar programele naţionale din domeniul sănătăţii vor fi decontate chiar dacă spitalul a depăşit bugetul iniţial acordat. Mai exact, pacienţii vor fi chemaţi în luna următoare la spital în cazul în care bugetul pe luna respectivă a fot consumat.

 

 

 

×
Subiecte în articol: pandemie CNAS guvern
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close