Antena 3 CNN Actualitate Social Vești bune pentru cei care vor să îşi cumpere o casă: Scumpirea locuinţelor încetineşte

Vești bune pentru cei care vor să îşi cumpere o casă: Scumpirea locuinţelor încetineşte

Vești bune pentru cei care vor să îşi cumpere o casă: Scumpirea locuinţelor încetineşte
Sursa foto: Foto: pixabay.com
02 Aug 2018   •   12:45

Cel mai recent raport de piaţă realizat de Analize Imobiliare, platformă lansată şi susţinută de Imobiliare.ro, relevă încetinirea ritmului scumpirilor pe segmentul rezidenţial, în contextul diminuării cererii din partea potenţialilor cumpărători şi al reducerii volumului de tranzacţii.

Semnificativ este, potrivit specialiştilor, că cererea pentru proprietăţi rezidenţiale (apartamente, dar şi case) a avut o evoluţie anuală descendentă. Statisticile Analize Imobiliare relevă, faţă de perioada similară din 2017, un declin de 5% la nivelul marilor centre regionale ale ţării, în condiţiile în care doar trei dintre acestea au consemnat, de fapt, scăderi, respectiv Constanţa (-15%), Bucureşti (-8%) şi Braşov (-4%).

 „Această tendinţă poate fi pusă pe seama influenţei crescute a ceea ce se întâmplă în domeniul creditării: dacă anul trecut mulţi români s-au grăbit să acceseze un credit Prima Casă din pricina fondurilor limitate, în al doilea pătrar din 2018 lucrurile s-au mai potolit pe fondul creşterii susţinute a indicelui ROBOR, unii dintre potenţialii cumpărători preferând chiar să-şi amâne decizia de achiziţie”, mai arată autorii studiului.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: casa scumpiri locuinte
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close