Antena 3 CNN Actualitate Social Vești bune pentru pensionari. Această categorie ar putea primi bani în plus

Vești bune pentru pensionari. Această categorie ar putea primi bani în plus

Românii cu vârsta de peste 75 de ani care au venituri la nivelul pensiei minime sociale și persoanele fără adăpost ar putea beneficia, în viitor, de acordarea de mese calde pe bază de tichete valorice de 180 de lei pe lună, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență, aflat în dezbatere publică la Ministerul Fondurilor Europene.

Vești bune pentru pensionari. Această categorie ar putea primi bani în plus
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    19 Iun 2020   •   21:00

Proiectul de OUG stabilește că acest tip de tichete vor putea fi folosite numai pentru achiziționarea de mâncare și nu vor putea fi preschimbate în bani.

De asemenea, persoanele care beneficiază de aceste tichete nu vor putea primi rest de bani, dacă este cazul, la achiziționarea meselor calde.

Tichetele valorice vor fi electronice și vor fi alimentate lunar cu suma de 180 de lei.

Acestea se vor putea folosi numai în unitățile care primesc astfel de tichete, listă pe care fiecare persoană o va primi la momentul acordării tichetului.

Cei care nu se pot deplasa și îndeplinesc condițiile de acordare a tichetelor valorice vor primi masa caldă aferentă la domiciliu.

Fiecare tichet valoric va fi înseriat sub un număr unic și va conține, printre altele, informațiile de identificare a titularului (nume, prenume, cod numeric personal), precum și perioada de valabilitate (un an de la data emiterii) și interdicția de a fi utilizat pentru alte scopuri decât cel pentru care a fost emis.

Titularul tichetului îl va putea folosi numai dacă prezintă și buletinul, mai puțin persoanele fără adăpost, care nu vor fi obligate să prezinte actul de la folosirea tichetelor.

Ca să intre în posesia tichetelor valorice, pensionarii cu venituri la nivelul pensiei minime sociale și persoanele fără adăpost trebuie să se înscrie pe listele ce vor fi întocmite de autoritățile publice locale.

Potrivit proiectului de OUG se vor face două liste, una pentru pensionari și alta pentru persoanele fără adăpost.

×
Subiecte în articol: OUG pensii pensionari

ȘTIRI

Petrolul rusesc, interzis de astăzi în UE. Ce urmeaza după intrarea în vigoare a embargoului

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close