Antena 3 CNN Actualitate Social Veşti bune pentru români! Cinci bănci vor amâna plata ratelor

Veşti bune pentru români! Cinci bănci vor amâna plata ratelor

Veşti bune pentru românii cu rate! Mai multe bănci comerciale, dar şi de stat, au anunţat că oferă clienţilor posibilitatea amânării plăţii ratelor cu până la trei luni. Majoritarea anunţă însă că vor cauta soluțiile individualizate pentru a ajuta clienții cu dificultăți la plata ratelor, fără a lua însă o măsură generalizată. Alte bănci oferă în schimb doar internet banking gratuit sau scutirea de la plata anumitor comisioane. Interprinderile sunt însă cam neglijate de bănci.

Veşti bune pentru români! Cinci bănci vor amâna plata ratelor
Sursa foto: Antena 3
17 Mar 2020   •   15:11

Băncile se declară pregătite să sară în ajutorul clienţilor, dar majoritatea nu se grăbesc să ia măsuri generalizate cu un impact economic majore în propiul buget. Asta pentru că nu vor să intre la rândul lor în colaps.

Majoritatea băncilor spun că vor amâna plata ratelor doar pentru cei care cer acest lucru, prin găsirea unor soluţii individualizate.

Deja cinci bănci au anunţat amânarea plăţii ratelor pentru creditele populaţiei. Toate aceste măsuri se adresează însă doar persoanelor fizice. Interprinderile mici şi mijloci nu beneficiază de astfel de scutiri.

Spre exemplu, băncile Raiffeisen şi BCR amână plata ratelor pentru trei luni în cazul persoanelor fizice. BCR oferă în plus şi varianta reducerii temporare a ratei sau extindere perioaderi de creditare, pentru a diminua rata.

Banca Românească amână plata ratelor pentru două luni pentru persoanele fizice, iar CEC Bank pentru 30 de zile. 

Banca Transilvania amână plata ratelor doar pentru cardurile de credit, până în luna mai.

BRD ofera servicii gratuite de Internet și Mobile Banking timp de trei luni, iar tranzacţiile relizate prin aceste instrumente vor fi la rândul lor gartuite.

ING anulează creșterea comisionului la plata cu cardul pentru IMM-uri, o scumpire care ar fi fost implementată de la 1 aprilie.

 

 

 

×
Subiecte în articol: banci vesti bune romani rate
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close