Antena 3 CNN Actualitate Social Vești proaste pentru români! Prețurile din țara noastră vor crește până la finalul anului

Vești proaste pentru români! Prețurile din țara noastră vor crește până la finalul anului

Vești proaste pentru români! Prețurile din țara noastră vor crește până la finalul anului
28 Noi 2018   •   09:53

Directorii firmelor din România estimează o scădere a activităţii şi a numărului de angajaţi în construcţii, până în ianuarie, dar şi o creştere moderată a preţurilor, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii unui indicator statistic. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă, scrie News.ro.

În activitatea de construcţii, managerii estimează, pentru următoarele trei luni, o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -23%).

Managerii estimează, de asemenea, scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -16%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +10%).

În industria prelucrătoare, managerii preconizează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +1%).

”Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice se va înregistra tendinţă de creştere (sold conjunctural +24%), în timp ce pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se va înregistra scădere accentuată (sold conjunctural -69%)”, se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: preturi România romani estimare INS crestere
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close