Antena 3 CNN Actualitate Social Viața incredibilă a unui călugăr care trăia sub pământ: ”A intrat diavolul în el. A venit cu sabia ninja. A distrus tot”

Viața incredibilă a unui călugăr care trăia sub pământ: ”A intrat diavolul în el. A venit cu sabia ninja. A distrus tot”

Viața incredibilă a unui călugăr care trăia sub pământ: ”A intrat diavolul în el. A venit cu sabia ninja. A distrus tot”
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
09 Mai 2018   •   17:00

Călugărul Vasile Klepa a avut o chilie sub pământ în apropiere de satul depopulat Nadăş, din judeţul Timiş. Chilia a fost distrusă, iar călugărul a fost bătut.

Vasile Klepa a venit în Timiş în urmă cu şapte ani și s-a aşezat la o mănăstire construită special de milionarul Georgică Cornu, supranumit „Regele asfaltului”, nu departe de satul depopulat Nadăş. 
Printre cei care au apelat la el, spune Vasile Klepa, este şi un bărbat de la care avea să i se tragă tot necazul.   

„Am primit un telefon de la un prieten, tot maramureşan şi el, care m-a întrebat dacă nu pot să primesc pe cineva, un fost patron, care a decăzut şi vrea să se spânzure. L-am primit. Un an de zile m-am chinuit cu el să uite toate necazurile”, a mai declarat călugărul.

Potrivit Adevarul.ro, totul a fost în regulă până ce călugărul a decis să plece două săptămâni la Kiev, pentru a sărbători Crăciunul şi Anul Nou după calendarul vechi. 

Relaţia de preietenie între cei doi părea să fie una solidă. Vasile Klepa spune că totul s-a schimbat brusc: „La un moment dat s-o împărtăşit băut, fără post şi rugăciune. M-a sunat nevasta lui. M-am dus la ei acasă, s-au mutat în chirie undeva la Timişoara. I-am spus că aibă grijă că se îndrăceşte dacă mai face aşa ceva. Anul trecut, la Paşti s-a întors împotriva mea. Încă de Izvorul Tămăduirii, i-am că a intrat Diavolul în el. A început cu ameninţările pe telefon”, povesteşte Klepa.

Într-o zi, călugărul a găsit chilia de sub pământ devastată. „Am chemat poliţia de la Recaş, au constatat cele întâmplate. Mi-a furat tot. ). A distrus tot în chilie. Chiar şi panourile solare. A împuşcat şi un câine, pe care l-a lăsat acolo să-l văd, aşa de ameninţare. Mi-a furat trei rânduri de haine călugăreşti, acte, pomelnice, cărţi de rugăciuni, medicamente, a furat tot. Multe lucruri rele a făcut. În 17 iulie 2017, a venit cu sabia ninja. I-am dat în cap cu sticla de ulei de măsline. Atunci a fugit”, a mai spus Vasile Klepa.

×
Subiecte în articol: viaţa calugar povesti Timis
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close