Antena 3 CNN Actualitate Social Violenţa şi abuzul în şcoli, fenomene greu de ţinut în frâu. Avertismentul psihologilor pentru părinţi

Violenţa şi abuzul în şcoli, fenomene greu de ţinut în frâu. Avertismentul psihologilor pentru părinţi

Violenţele şi abuzurile din şcoli şi licee par de neoprit! În judeţul Botoşani, de exemplu, autorităţile spun că sunt legate la mâini în faţa valului tot mai mare de incidente care au loc între elevi.

Violenţa şi abuzul în şcoli, fenomene greu de ţinut în frâu. Avertismentul psihologilor pentru părinţi
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    18 Apr 2022   •   09:36

Psihologii atrag atenţia că elevii sunt tot mai vulnerabili şi pot cădea în capcane periculoase.

Vă avertizăm că urmează informaţii şi imagini cu puternic impact emoţional!

Cel mai recent caz a avut loc acum două săptămâni, când o elevă de clasa a VII-a a recurs la un gest extrem în timp ce era la cursuri. Doar o minune a făcut ca ea să supravieţuiască.

Astfel de incidente se petrec tot mai des în şcolile şi liceele din Botoşani.

La începutul lunii aprilie, un elev a fost incendiat de colegi în sala de clasă.

Numărul abuzurilor sexuale a crescut considerabil în ultima perioadă

De asemenea, mai multe cazuri de abuzuri sexuale au intrat în vizorul autorităţilor în ultima vreme.

Recent, un profesor a fost arestat pentru că ar fi încercat să corupă un elev. Iar un alt dascăl este condamnat în primă instanţă, după ce a violat o elevă de 15 ani, în urmă cu trei ani.

"Fata a izbucnit în plâns și a spus ”Mama, trebuie să-ți spun că domnul profesor ne atinge în zone intime.” Când am auzit, am rămas așa. mirată. zic ”Doamne ferește, cum să se întâmple așa ceva?”, povesteşte mama unei eleve.

Peste 20 de abuzuri şi cazuri de violenţă au avut loc în şcolile din Botoşani

Aceste abuzuri au avut loc doar în primul semestru al acestui an şcolar, cu 18 mai multe decât în anul precedent.

"Această creștere este cauzată de faptul că în aceeași perioadă a anului trecut, elevii au avut o prezență redusă la orele de curs, acestea desfășurându-se cu preponderență în domeniul online", a declarat Delia Neniscu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.

Inspectorii şcolari spun că este foarte important ca profesorii să fie atenţi la comportamentul elevilor, pentru a putea interveni atunci când aceştia au nevoie de ajutor.

"Sunt foarte mulți copii cu depresie, la fel cum sunt și foarte mulți adulți. Suntem obligați, așa cum spune și legea, să semnalăm la Direcția Generală a Protecției Copilului toate situațiile pe care le suspectăm că s-ar produce cu violență sau fără, dar care au repercusiuni asupra dezvoltării copiilor", afirmă Ada Macovei, inspector școlar.

Psihologii atrag atenția că educația celor mici trebuie să înceapă încă de la 3 ani

"Fie că este vorba doar despre expunerea la anumite imagini, fie că este vorba de atingere, este foarte important să le spunem copiilor ce este permis și ce nu este permis", precizează Anca Larionesei, psiholog.

Polițiștii de la Inspectoratul Judeţean au demarat o anchetă pentru a investiga acuzațiile de abuz

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close