Antena 3 CNN Actualitate Social Viorica Dăncilă, critici dure la adresa ministrului Educației: Școlile, închise de trei săptămâni. N-a trimis nimeni vreun mesaj pentru părinți și profesori

Viorica Dăncilă, critici dure la adresa ministrului Educației: Școlile, închise de trei săptămâni. N-a trimis nimeni vreun mesaj pentru părinți și profesori

Viorica Dăncilă critică dur lipsa de reacție a ministrului Educație cu privire la activitatea elevilor și cadrelor didactice, în plină pandemie de coronavirus. Fostul premier susține că sistemul de învățământ e neguvernat în aceste săptămâni.

Viorica Dăncilă, critici dure la adresa ministrului Educației: Școlile, închise de trei săptămâni. N-a trimis nimeni vreun mesaj pentru părinți și profesori
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
31 Mar 2020   •   16:16

”Școlile din România stau închise de trei săptămâni. Și tot de trei săptămâni Ministerul Educației și Cercetării n-a venit cu niciun mesaj clar pentru elevi, părinții elevilor și profesori.

Am văzut până acum vagi recomandări pentru școală online sau școală TV, dar nu am văzut un efort instituțional organizat, nu am văzut decizii și nu am văzut nici măcar schițarea vreunei perspective. Cum și când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul școlar? Lucrează Ministerul la soluții în acest sens? Ce vor face elevii claselor a VIII-a și XII-a, care ar trebui să dea în două-trei luni evaluarea națională, respectiv bacalaureatul? Ce se întâmplă cu înscrierile la grădiniță sau la clasa pregătitoare? Cum va fi cu înscrierile / admiterile la facultate?

Sistemul de învățământ e practic neguvernat în aceste săptămâni, iar acest lucru afectează milioane de părinți și copii. Nu se mai poate întârzia în inerție și apatie!

Solicit Ministerului să vină cu un plan concret pentru anul școlar, dar și cu o soluție pe termen scurt pentru a organiza învățământul la distanță – peste tot unde se poate. Materia rămasă poate fi comprimată, durata anului școlar poate fi puțin prelungită, examenele reprogramate, astfel încât criza coronavirusului să nu afecteze grav procesul educațional. E nevoie de leadership, de asumarea unor decizii și de mobilizarea întregului sistem educațional pentru a-și îndeplini misiunea – aceea de a fi tot timpul în serviciul elevilor.”, a spus Dăncilă.

×
Subiecte în articol: viorica dancila ministrul educatiei

Antena 3 CNN

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close