Antena 3 CNN Actualitate Social Virgil Musta, medicul-erou din Timișoara: „Lupta cu coronavirusul nu se va câștiga în spital!”

Virgil Musta, medicul-erou din Timișoara: „Lupta cu coronavirusul nu se va câștiga în spital!”

Virgil Musta, medicul-erou din Timișoara, consideră că lupta cu coronavirusul nu se va câștiga în spital, ci în societate. De la începutul pandemiei din peste 250 de internați, mai bine de 150 au fost vindecați în spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Virgil Musta, medicul-erou din Timișoara: „Lupta cu coronavirusul nu se va câștiga în spital!”
13 Apr 2020   •   16:57

„Suntem pe trend ascendent, eu caut să afirm cu putere în ultimul timp că lupta nu se va câștiga în spital. Noi trebuie să fim pregătiți, să nu contaminăm personalul medical, dar adevărata luptă e în societate.

Șansa ca spitalele să nu fie prea aglomerate și să nu facă față afluxului de pacienți este să ne protejăm populația, prin politici de sănătate inteligentă, prin aceste izolări și prin protejarea populației de risc. Aici este cheia. Dacă reușim să ne protejăm populația la risc, bătrânii sau persoanele cu boli asociate grave, noi vom câștiga războiul. Vom avea procent mic de decese, raportat la numărul mare de cazuri, care, în fapt, ne imunizează, ne întăresc”, a explicat medicul pentru opiniatimisoarei.ro.

×
Subiecte în articol: Virgil Musta coronavirus
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close