Antena 3 CNN Actualitate Social Virusul gripal a mai făcut o victimă. Bilanțul a ajuns la 28 de morți

Virusul gripal a mai făcut o victimă. Bilanțul a ajuns la 28 de morți

Virusul gripal a mai făcut o victimă. Bilanțul a ajuns la 28 de morți
Sursa foto: Foto: Pixabay
22 Ian 2019   •   19:08

 Încă o persoană a murit din cauza gripei, numărul deceselor survenite în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal ajungând, până în prezent, la 28, informează marţi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, este vorba despre o femeie în vârstă de 75 de ani, din judeţul Caraş-Severin, confirmată cu virus gripal tip A.

Aceasta avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată antigripal.

Citește și: Mare atenție! Gripa nu se tratează cu antibiotice. Avertismentul medicilor

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că aproximativ 10.000 de fiole de vaccin antigripal vor fi redistribuite în ţară la sfârşitul acestei săptămâni.

"Săptămâna trecută, de la Direcţiile de Sănătate Publică ne-au venit solicitări pentru a suplimenta aceste doze (de vaccin antigripal - n.r.). În acest moment, la Ministerul Sănătăţii se analizează această situaţie şi pot să vă spun că vom redistribui în teritoriu cantităţi suplimentare - aproximativ 10.000 de fiole săptămâna aceasta spre final", a afirmat Sorina Pintea, la Bruxelles, după audierea în Comisia de Sănătate a Parlamentului European.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: gripa bilant morti
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close