Antena 3 CNN Actualitate Social Performanţă unică realizată de un tânăr român. A câştigat marele premiu din lumea croitoriei la comandă din Italia

Performanţă unică realizată de un tânăr român. A câştigat marele premiu din lumea croitoriei la comandă din Italia

Vlăduț Mihail Motău, în vârstă de 27 de ani, este primul croitor român care a reușit performanța unică de a câștiga marele premiu „Forbici d’Oro”, din partea Academiei Naționale a Croitorilor din Italia.

Performanţă unică realizată de un tânăr român. A câştigat marele premiu din lumea croitoriei la comandă din Italia
Sursa foto: Sartoria Robu
de Claudia Popovici    |    21 Sep 2021   •   17:22

Vlăduț Mihail Motău, în vârstă de 27 de ani s-a născut în Săbăoani, județul Neamț. Tânărul a sosit la Torino în urmă cu opt ani, pentru a-şi îndeplini un vis de a învăța meseria de croitor.

Evoluția în arta croitoriei la comandă a fost susținută de maestrul croitor Daniel Robu, iar cele mai bune rezultate le-a avut în atelierul Sartoria Robu.

Costumele create la comandă îmbracă oameni de afaceri din mai multe țări, vedete, sportivi de performanță, figuri publice și actori.

Performanța unică realizată de un tânăr român 

Concursul s-a desfăşurat în prima ediție post-Covid la Roma în perioada 16-18 septembrie 2021 având tema  „Tehnică și eleganță: croitoria viitorului”.

Fiecare dintre participanți a realizat un costum la comandă, respectând cerințele tehnice ale Academiei Naționale a Croitorilor din Italia.

Vlăduț Mihail Motău a fost declarat câştigător al marelui premiu „Forbici d’Oro” de un juriu format din maeștrii croitori care reprezintă regiunile italiene și maeștri croitori din Spania, Franța și Anglia.

„Pentru mine reprezintă un pas foarte important, o realizare care îmi va schimba viitorul profesional. Foarfecele de Aur este un premiu de mare importanță care trebuie respectat la reala lui valoare", a declarat tânărul pentru Gazeta Românească Italia.

Astfel, Vlăduț Mihail Motău este primul croitor român care a câștigat marele premiu al Academiei Naționale a Croitorilor din Italia, în urma căruia i s-a acordat cea mai înaltă distincție din lumea croitoriei la comandă.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close