Antena 3 CNN Actualitate Social Vouchere educaţie 2023. Marcel Boloş anunţă când vor primi banii cei peste 15.000 de copii săraci

Vouchere educaţie 2023. Marcel Boloş anunţă când vor primi banii cei peste 15.000 de copii săraci

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că cei peste 15.300 de copii ai căror părinți nu au venituri vor primi curând tichetele educaționale de 500 de lei.

Vouchere educaţie 2023. Marcel Boloş anunţă când vor primi banii cei peste 15.000 de copii săraci
Sursa foto: Profimedia Images
de Silvia Preda    |    14 Mar 2023   •   16:45

"Sper eu, în cel mult 30 de zile, să avem rezolvată problema", a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, pentru Edupedu.ro.

"Aseară, am discutat cu colegii de situația pe care o avem de rezolvat. După mecanismul pe care îl avem în implementare, inspectoratele școlare trebuiau să facă această verificare a veniturilor și să prezinte documentele", a precizat Marcel Boloș.

Citiţi şi: Voucherele educaţionale pentru 15.000 de copii au întârziat. Marcel Boloş explică ce s-a întâmplat cu tichetele copiilor

Potrivit ministrului, va fi folosită aceeași aplicație informatică pe care o utilizează pentru cardurile de energie.

"Împreună cu colegii, am agreat să facem interogarea bazelor de date și cumva să transpunem ușor mecanismul de pe forma veche pe forma nouă. (…) Noi avem o aplicație informatică pentru voucherul de energie. Acolo, am interogat bazele de date ale ANAF-ului pentru beneficiarii noștri. Pe același model și cu aceeași aplicație informatică, o să facem și pentru voucherul educațional."

Peste 15.000 de copii ai căror părinți nu au venituri se plâng că nu au primit acele voucherele educaționale de 500 de lei de când au început școala.

Voucherele pot fi folosite pentru ca cei mici să îşi cumpere rechizite şi îmbrăcăminte.

×
Subiecte în articol: vouchere educatie elevi saraci marcel bolos
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close