Antena 3 CNN Actualitate Social VOUCHERE Lidl și Carrefour. O nouă înșelătorie umblă pe internet. Mesajul care păcălește toții clienții

VOUCHERE Lidl și Carrefour. O nouă înșelătorie umblă pe internet. Mesajul care păcălește toții clienții

VOUCHERE Lidl și Carrefour. O nouă înșelătorie umblă pe internet. Mesajul care păcălește toții clienții
18 Apr 2018   •   12:12

VOUCHERE Lidl și Carrefour. O nouă înșelătorie prin metoda oferirii voucherelor de cumpărături vizează clienții Lidl Romania și Carrefour Romania. 


VOUCHERE Lidl și Carrefour. Lidl deja a publicat un mesaj pe Facebook legat de acest scam, sfătuindu-și clienții să nu ofere informații.

VOUCHERE Lidl și Carrefour. ”Noi oferim voucher gratuit 500$ pentru a sărbători cea de-a 11-a aniversare”, este mesajul care a bulversat clienții Lidl în ultima vreme. Împreună cu acest mesaj apare și o pagina care redirecţionează utilizatorii către site-ul www.lídl.eu/anniversary, pagină care nu aparţine Lidl România.

VOUCHERE Lidl și Carrefour. Scam-ul funcționează exclusiv pe mobil și se propagă prin intermediul aplicației de mesagerie WhatsApp.

VOUCHERE Lidl și Carrefour. După primirea mesajului și accesarea link-ului, utilizatorul este redirecționat către o pagină care afisează un domeniu cu o denumire ciudată: xn--ldl-rma[.]eu (în cazul scam-ului Lidl) sau xn--carrfour-40a[.]com (în cazul Carrefour).

VOUCHERE Lidl și Carrefour. Potrivit cert.ro, un bug de securitate în înregistrarea domeniilor, care permite utilizarea și unui alt alfabet în afara celui roman, oferă această oportunitate pentru ca atacatorii să poată să-și mascheze URL-urile ca unele cu denumiri legitime. 

VOUCHERE Lidl și Carrefour. În cazul în care ceva pare suspect, să încercați tastarea manuală a site-ului în browser sau prin intermediul motorului de căutare pe internet (ex: Google, Bing etc.)

×
Subiecte în articol: Lidl mesaj clienti frauda
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close