Antena 3 CNN Actualitate Social Vouchere de 5.000 de euro pentru această categorie de românii! Condiţiile de acordare

Vouchere de 5.000 de euro pentru această categorie de românii! Condiţiile de acordare

O categorie de români au primit vouchere de 5.000 de euro, în timp ce se aflau în căutarea unui loc de muncă.

Vouchere de 5.000 de euro pentru această categorie de românii! Condiţiile de acordare
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Dec 2023   •   23:16

Peste 100 de persoane cu dizabilități din Bistriţa au primit vouchere prin care-și pot lua aparate auditive, scaune rulante, proteze pentru mâini, picioare, proteze oculare, editoare de text.

Dispozitivele menționate îi pot ajuta să-și găsească mai rapid un loc de muncă, pe lângă serviciile de informare, consiliere și subvenții pentru angajatori, în cadrul proiectului „Facilitarea Inserţiei pe Piaţa Muncii a Persoanelor cu Dizabilităţi”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi.

”La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, au fost înregistrate în grupul ţintă un total de 201 persoane cu dizabilităţi, acestea fiind informate, consiliate şi mediate pe piaţa muncii”, precizează realizatorii programului.

Solicitările de decontare a acestor vouchere au ajuns la 108.

Solicitanții au beneficiat de vouchere în valoare de 23.000 lei, din care 43 de beneficiari cu dizabilitate auditivă, 24 beneficiari cu dizabilitate vizuală (nevăzători) și 41 beneficiari cu dizabilitate fizică.

”Voucherele au fost acordate persoanelor care au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap, nu au loc de muncă şi sunt în căutarea unuia și au vârsta de muncă (de principiu 18-65 ani). Suma voucherelor aprobate este în valoare de 2.484.000 lei”, precizează AJOFM Bistrița-Năsăud.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close