Antena 3 CNN Actualitate Social Vremea continuă să se răcească. Prognoza meteo pentru următoarele zile - HARTA

Vremea continuă să se răcească. Prognoza meteo pentru următoarele zile - HARTA

Vremea continuă să se răcească. Prognoza meteo pentru următoarele zile - HARTA
de M.Z.    |    19 Sep 2017   •   08:39

De marți, toamna își intră în drepturi. Sunt anunțate precipitații în zona centrală, în nord și în nord-vest, dar și în zona montană și cea submontană.

De asemenea, sunt prognozate ploi însoțite de vânt și condiții de grindină. Temperaturile sunt în scădere, astfel că minima de marți este 19 grade, în Transilvania.

Marți 
În cursul zilei, în nordul, nord-estul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, cerul va avea înnorări temporare şi local vor fi averse şi descărcări electrice, condiţii în care valorile termice vor fi apropiate de cele ce ar fi normale la această dată. În restul teritoriului, vremea va fi caldă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala, doar izolat. Începând de seara, înnorările se vor accentua în vest şi în sud, dar şi la munte unde va ploua, local. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări locale, cu viteze ce vor depăşi 50 km/h, iar pe crestele montane 70 km/h. Trecător, vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 18-20 de grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 31 de grade în sudul Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse între 7-8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 19-20 de grade pe litoral, unde se menţin condiţii de ceaţă.

În București, vor fi 29 de grade, o zi mohorâtă, cer variabil, iar seara sunt prognozate ploi și intensificări ale vântului. Noaptea, nu se depășesc 19 grade.

Miercuri 
Vremea va fi, în general, instabilă. Mai ales după-amiaza şi noaptea, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în majoritatea regiunilor, posibil trecător, chiar cu aspect de vijelie. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 25-30 l/mp. Excepţie va face sud-estul ţării şi extremitatea sa de răsărit, unde vremea va fi predominant frumoasă. Temperaturile maxime, în scădere faţă de cele din ziua precedentă, în vestul şi nord-vestul teritoriului, se vor încadra între 18 grade în Dealurile de Vest şi 30-32 de grade în Bărăgan şi Podişul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 20 de grade.

În Capitală, sunt prognozate 27 de grade, iar vremea continuă să fie mai rece.

Joi 
Vremea se va răci, în cea mai mare parte a ţării, mai accentuat în vest, nord-vest şi centru. Cerul va avea înnorări şi va ploua, şi sub formă de aversă, în regiunile vestice, centrale, nordice şi de nord-est. Izolat, vor mai fi descărcări electrice, cantităţi de apă însemnate şi condiţii de grindină. În zona montană, la înălţimi mai mari de 1800 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala pe suprafeţe mici. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice, sudice, sud-estice şi la munte şi pe arii restrânse, în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12-14 grade în Banat şi Crişana şi 28 de grade în Moldova şi Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între 6 şi 14 grade.

La București, temperaturile scad din nou, ajungând la 23 de grade.

Citiți și Când va cădea prima ninsoare. Meteorologii au anunţat prognoza meteo pentru iarna aceasta

Pentru mai multe informații despre starea vremii, accesați meteoplus.antena3.ro.

×
Subiecte în articol: vreme meteo prognoza meteo cum va fi vremea
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close