Antena 3 Actualitate Social Vremea extremă face noi victime. O femeie din Hunedoara a murit după ce a fost luată de viitură

Vremea extremă face noi victime. O femeie din Hunedoara a murit după ce a fost luată de viitură

31 Iul 2018   •   18:56
Vremea extremă face noi victime. O femeie din Hunedoara a murit după ce a fost luată de viitură

O femeie de 70 de ani din localitatea Basarabasa, judeţul Hunedoara, şi-a pierdut viaţa, marţi, din cauza unei viituri care a surprins-o în curtea sa, ca urmare a unei ploi torenţiale de scurtă durată ce s-a abătut în zona comunei Vaţa de Jos, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara. 

Din cauza precipitaţiilor abundente, în comuna Vaţa de Jos apa a intrat în mai multe gospodării şi anexe din localităţile Prăvăleni, Ciungani şi Basarabasa, în ajutorul persoanelor afectate intervenind 43 de pompieri militari din Deva, Hunedoara şi Brad. 

"O femeie de 70 de ani din Basarabasa şi-a pierdut viaţa după ce a fost surprinsă şi luată de viitură în curtea sa. Apa a intrat în mai multe gospodării şi anexe din localităţile Prăvăleni, Ciungani şi Basarabasa şi a afectat un drum comunal. În cel mai scurt timp au ajuns în zona afectată de inundaţii 43 de pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Hunedoara şi ai Staţiei Brad, care au început operaţiunile de evacuare a apei cu două motopompe de mare capacitate şi şase motopompe transportabile", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda. 

Conform ISU Hunedoara, nordul şi vestul judeţului Hunedoara s-au aflat, timp de o oră, sub incidenţa codului portocaliu de fenomene meteo periculoase caracterizat de averse de ploaie care au putut ajunge la 45 litri pe metru pătrat. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: victime Hunedoara viitura precipitatii

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close