Antena 3 CNN Actualitate Social Vremea face ravagii în țară. Zeci de județe au rămas fără curent

Vremea face ravagii în țară. Zeci de județe au rămas fără curent

Vremea face ravagii în țară. Zeci de județe au rămas fără curent
17 Dec 2018   •   08:30

Vremea rea a lăsat în beznă zeci de localităţi din zona Muntenia Nord. Potrivit unui raport al IGSU, aproape 150.000 de consumatori din 17 judeţe erau afectaţi, duminică, de avariile la reţeaua de energie electrică, produse în contextul vremii nefavorabile. 

În toată ţara avariile au fost înregistrate în 348 de localităţi. „Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, duminică, ora 16,00, se înregistrau avarii în 348 localităţi din 17 judeţe (Alba, Arad, Brăila, Buzău, Bihor, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Vaslui şi Vrancea), fiind afectaţi 149.688 consumatori. Se intervine pentru remediere cu 211 echipe de intervenţie”, a transmis sursa citată. 

Un număr de 21 de localităţi din zona Muntenia Nord nu aveau energie electrică duminică dimineaţa, la ora 10:00, ca urmare a ninsorii şi viscolului din zonă, potrivit unui comunicat al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Muntenia Nord, scrie adevarul.ro.

Cel mai afectat a fost judeţul Buzău, unde erau nealimentate cu energie electrică 10 localităţi, printre care Ziduri, Ghergheasa, Vadul Râmnicului, Boldu, Gălbinaşi şi Merei.    

Distribuitorul de energie are 12 echipe pe teren, care acţionează pentru remedierea defecţiunilor apărute.   

În judeţul Dâmboviţa, erau nealimentate cu energie electrică două localităţi, la fel şi în judeţul Vrancea.   

În Brăila, şase localităţi nu aveau curent, iar în judeţul Prahova, o localitate era în aceeaşi situaţie. 

×
Subiecte în articol: vreme curent judete
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close