Antena 3 CNN Actualitate Social Vremea se răcește accentuat: minimele ajung la 5 grade. Prognoza meteo pentru weekend

Vremea se răcește accentuat: minimele ajung la 5 grade. Prognoza meteo pentru weekend

Vremea se răcește accentuat: minimele ajung la 5 grade. Prognoza meteo pentru weekend
de M.Z.    |    22 Sep 2017   •   09:24

Vineri începe toamna astronomică, ceea ce înseamnă că nopțile vor fi mai lungi, zilele mai scurte, astfel că vremea se va încălzi mai greu pe parcursul zilei. Sunt anunțate precipitații, în week-end va ploua la munte și la mare, iar maximele de astăzi nu depășesc 13-14 grade în zona intracarpatică.

Vineri 
Vremea se va menţine răcoroasă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 14 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 23 de grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa între 7 şi 15 grade. Cerul va fi variabil în sud-estul ţării, dar va prezenta înnorări temporar accentuate în celelalte regiuni, unde local va ploua, dar numai punctiform se mai pot depăşi 15-20 l/mp şi se vor semnala descărcări electrice. În zona înaltă de munte, mai ales la începutul şi sfârşitul intervalului, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în sud-vestul şi sudul ţării şi izolat în celelalte regiuni.

În Capitală, vor fi 20 de grade, iar noaptea temperatura va scădea la jumătate.

Sâmbătă 
Vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, dar îndeosebi în vest, nord şi centru, precum şi în zonele deluroase şi montane. Cerul, variabil în regiunile sudice, va avea înnorări în restul teritoriului şi vor fi ploi slabe cantitativ, pe arii relativ extinse în est şi nord-vest, local în centru şi vest şi izolat în sud. În zona înaltă de munte, la începutul intervalului, mai sunt posibile precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua, mai ales la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 6 şi 14 grade.

La București, temperatura prognozată este de 19 grade.

Duminică 
Cerul va avea înnorări temporare în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde numai pe arii restrânse va ploua slab, mai ales în cursul zilei. În rest, cerul va fi variabil şi condiţiile de ploaie reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări uşoare pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime, în creştere faţă de ziua precedentă, se vor încadra între 15 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul ţării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 5 şi 15 grade. Izolat, noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală, se va încălzi ușor față de ziua precedentă, astfel că sunt așteptate 21 de grade.

Pentru mai multe informații despre starea vremii, accesați meteoplus.antena3.ro.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close