Vremea se schimbă total de zilele viitoare. Vezi prognoza meteo

de M.Z.    |    12 Noi 2017   •   08:21
Vremea se schimbă total de zilele viitoare. Vezi prognoza meteo Foto: pixabay.com

Zilele acestea vremea este încă frumoasă, dar de miercuri se va răci accentuat, urmând ca spre sfârșitul săptămânii să avem o răcire accentuată, potrivit meteorologilor.

De asemenea, ANM a emis, duminică dimineață, Cod galben de ceață și izolat de burniță, în 20 de județe plus Capitala.

Codul de vreme rea este valabil până la ora 12, iar vizibilitatea va scădea local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Este vorba despre județele Gorj, Mehedinți, Cluj, Bistrița, Maramureş, Neamț, Suceava, Buzău, Brăila, Ilfov, Ialomiţa, Argeș, Teleorman, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Călăraşi, Vrancea, Galați, Olt și Dolj.

 

Duminică

În cursul zilei, înnorările vor persista în interiorul arcului carpatic; local, în nord-vest şi în nord şi izolat în vest, sud-vest şi în centru, va ploua slab; în rest, cerul va fi variabil, însă în primele ore, în zonele joase de relief, va mai fi ceaţă şi condiţii de burniţă. Seara şi noaptea, înnorările se vor accentua şi va ploua, în jumătatea de vest a ţării, unde, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp; în jumătatea de răsărit, se va produce ceaţă, asociată trecător cu burniţă şi ploi slabe, mai ales în Moldova. La munte, la înălţimi mai mari de 1800 m, se vor mai semnala ninsori şi lapoviţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, cu viteze mai mari pe creste, iar în a doua parte a intervalului şi în regiunile vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade, iar cele minime, în general, între 3 şi 13 grade.

Luni 
În vestul, nord-vestul, nordul şi parţial centrul ţării, înnorările vor persista şi va ploua; pe arii restrânse, cantităţile de apă pot fi mai însemnate, iar în nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil; local, în zonele joase de relief, în special în orele dimineţii, va fi ceaţă şi izolat burniţă sau ploaie slabă. Mai ales în cursul zilei, vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, temporar, şi în regiunile vestice, centrale şi de sud-est, iar în rest va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului va creşte, astfel încât vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit. Valorile maxime se vor încadra între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între 3 şi 12 grade, uşor mai mici în estul Transilvaniei.

Marți 
Temperatura aerului va fi în scădere în jumătatea de nord a ţării, mai accentuată în nord-est, însă, în majoritatea regiunilor vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit, în această perioadă din an. Valorile termice maxime se vor încadra între 5 grade în nordul Moldovei şi 19 grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade. Cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse. În zona montană, la peste 1800 m altitudine în nordul Carpaţilor Orientali se vor semnala lapoviţe şi ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în special, în estul ţării.

Pentru mai multe informații despre starea vremii, accesați meteoplus.antena3.ro.

Parteneri
x close