Antena 3 Actualitate Social VREMEA. Vine canicula în România. Vor fi temperaturi de peste 40 de grade

VREMEA. Vine canicula în România. Vor fi temperaturi de peste 40 de grade

10 Iun 2019   •   08:55
VREMEA. Vine canicula în România. Vor fi temperaturi de peste 40 de grade

VREMEA. În perioada 8 iunie – 12 iunie, România se va confrunta cu un val de aer tropical, iar temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius la soare, avertizează meteorologii. Valul de aer cald va sosi dinspre Rusia. Însă, cu toate acestea, ploile își vor face simțită prezența, existând și posibilitatea de a se transforma în furtuni. 

VREMEA.  Temperaturile vor crește în toată emisfera nordică. Dar acest lucru are la baza mai mult decât fenomenul încălzirii globale. Emisfera nordică are o suprafață foarte mare de uscat, acesta fiind extrem de apropiat de zona polară. Dacă în trecut, vorbeam de valuri de căldură în zona Rusiei, acum, asaltul căldurii vine pe toate continentele, mai puțin în Europa Vestic. 

VREMEA. Temperaturi de peste 30 de grade se înregistrează în toate zonele subpolare. Groenlanda rămâne ultimul bastion al aerului rece. De acolo, se va forma încet-încet baza pentru o nouă masă de aer polar, pentru iarna viitoare. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close