Antena 3 CNN Actualitate Social Ziua despărțirii de marea actriţă. Stela Popescu, înmormântată cu onoruri militare

Ziua despărțirii de marea actriţă. Stela Popescu, înmormântată cu onoruri militare

Ziua despărțirii de marea actriţă. Stela Popescu, înmormântată cu onoruri militare
26 Noi 2017   •   13:38

Update. 13.38. Stela Popescu a fost înmormântată cu onoruri militare, la Mănăstirea Cernica.

Update 13.17. Au bătut clopotele pentru Stela Popescu. Regretata actriță va fi înmormântată cu onoruri militare, la Mănăstirea Cernica, alături de soțul ei, Puiu Maximilian.

Update 13.07. „A plecat Stela și lasă în urmă o imensă durere neamului românesc, medicului artistic și nu în ultimul rând inimii. M-am gândit și la familia noastră de teatru, film și televiziune. Stela, Stela, plecarea ta reprezintă o mare pierdere. Un gol pe care mult timp de acum încolo nu știm cum îl vom mai umple. Mă simt singur pe scenă fără tine, draga mea prietenă. Ai fost, ești și vei rămâne steaua noastră. O nouă stea va străluci pe cer în constelația marilor actori care nu mai sunt printre noi. Drum bun, Stela, printre stele!”, a spus Alexandru Arșine, cu lacrimi în ochi. 

Update 12.03. La Mănăstirea Cernica a început slujba de înmormântare a Stelei Popescu. Regretata actriță va fi înmormântată alături de soțul ei, Puiu Maximilian. Angajații cimitirului spun că Stela Popescu venea destul de des la mormântul acestuia pentru a-i duce flori.

Update: 11.55. „Clipele sunt într-adevăr dureroase, dar așa cum ne-a rugat Stela, trebuie să ne păstrăm optimismul. Stela nu a murit, Atela va fi mereu alături de noi. Ne-a învățat pe toți să fim optimiști. Deci Steluța noastră va fi cu noi. Toate amintirile mele sunt dragi cu Stela Popescu. Parcă ultima, a fost pentru mine o vorbă, un compliment pe care nu îl pot compara cu nimic. Stela Popescu cred că a fost ca o a doua mamă pentru tot poporul român”, a fost mesajul emoționant transmis de Adrian Enache.

Update 11.28. Sute de oameni au venit să își ia rămas bun de la Stela Popescu. Mulți dintre ei au spus că nu au cunoscut-o niciodat pe marea actriță, dar au simțit să trebuie să vină la ceremonia de înmormântare, pentru că au îndrăgit-o foarte mult.

„O femeie super bună, o femeie deșteaptă, foarte, foarte greu. Putea să mai trăiască”, a spus o femeie, cu lacrimi în ochi.

Printre cei prezenţi la Mănăstirea Cernica se află actorii Alexandru Arşinel şi Vasile Muraru, prinţul Paul şi Prinţesa Lia, fostul fotbalist Rică Răducanu, prieteni ai actriţei. 

Update: 11.15. Sicriul Stelei Popescu a fost acoperit cu drapelul național.

Update 11.10. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Stelei Popescu a fost depus în biserică. Alexandru Arșinel, împietrit de durere, a ajuns printre primii în biserică, pentru a-i fi alături regretatei actrițe.

Update 10.59. Câteva zeci de copii au venit au venit să își ia rămas bun de la Stela Popescu. Micuții fac parte din trupa „As”, de la Palatul Național al Copilului.

„Înainte de toate a fost un om deosebit, un om cu care noi am colaborat extrem de bine. Le adora pe cele mici. Și o să înființeze un premiu spcial pentru cei mici”, a spus coordonatoarea micuților. 

Întrebat cum era doamna Stela, un copil a spus că  era „foarte frumoasă și putea să facă tot ce voia ea”. 

----------------------------

Update 10.14. Trupul neînsuflețit al marii actrițe a ajuns la cimitirul Cernica. Slujba de înmormântare va începe la ora 12.00. 

----------------------------

Update 10.00. A fost ultima plecare a Stelei Popescu de la Teatrul Constantin Tănase. Cortegiul funerar a plecat spre Mănăstirea Cernica. Sute de oameni așteaptă cu sufletul la gură să își ia rămas bun de la marea actriță.

----------------------------

Update 9.30. Alexandru Arșinel a ajuns din nou la teatru, pentru a fi alături de partenera sa de scenă. Actorul a depus o coroană pe care a scris și un mesaj emoționant, „eu te regret, poporul te regretă, Stela mea”. Președintele Klaus Iohanis, președintele Senatului și premierul Mihai Tudose au trimis, de asemenea, câte o coroană.

----------------------------

Înmormântarea actriţei Stela Popescu are loc astăzi, la Cernica. Sute de oameni sunt aşteptaţi să conducă sicriul cu trupul neînsufleţit pe ultimul drum.

Cortegiul funerar pleacă la ora 10.00 de la Teatrul Constantin Tănase. La ora 11.00, sicriul cu trupul neînsufleţit este depus la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", din incinta Mănăstirii Cernica. O oră mai târziu, la 12.00, are loc slujba de înmormântare, a precizat Patriarhia Română.

Distincția pe care Stela Popescu a primit-o în luna martie a anului trecut chiar de la președintele României, Klaus Iohannis – ”Ordinul României în Rang de Cavaler” -, o plasează pe actriță în galeria numelor care pot beneficia de onoruri militare la ceremonia funerară. 

Actriţa Stela Popescu a fost găsită fără suflare, în locuinţa sa din Bucureşti, joi, pe 23 noiembrie. Trupul neînsufleţit a fost văzut de fiica sa adoptivă, Doina Maximilian, care a sunat la 112.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close