Antena 3 CNN Actualitate Şofer cu alcoolemie de 3,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, oprit pe autostrada A2 înainte de a provoca o tragedie

Şofer cu alcoolemie de 3,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, oprit pe autostrada A2 înainte de a provoca o tragedie

Un şofer, care avea o alcoolemie de 3,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost oprit pe autostrada A2 de poliţiştii de la Brigada Autostrăzi înainte de a provoca o tragedie.

Şofer cu alcoolemie de 3,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, oprit pe autostrada A2 înainte de a provoca o tragedie
Sursa foto: Facebook | Poliţia Română
de Georgiana Adam    |    14 Mar 2023   •   18:04

Totul s-a întâmplat pe 10 martie, atunci când poliţiştii de la Brigada Autostrăzi au desfăşurat o acţiune de amploare şi l-au tras pe dreapta pe şoferul care circula pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa.

Poliţiştii l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest şi au descoperit că avea o alcoolemie de 3,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, un record greu de atins. Limita dintre contravenţie şi infracţiune este stabilită prin lege la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De regulă, rezultatul alcoolemiei în aerul expirat se traduce printr-o valoare dublă a cantităţii de alcool în sânge.

Drept urmare, pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Razie de amploare a poliţiştilor de la Brigada Autostrăzi

În perioada 6 – 12 martie 2023, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului, iar, în urma neregulilor constatate, au aplicat 2.411 sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat legislația.

Astfel, conform Poliției Române, au fost aplicate 557 de sancțiuni persoanelor care au depășit limita legală de viteză și 499 celor care nu foloseau centura de siguranță.

De asemenea, au fost aplicate 40 de sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 30 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și 357 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close