Antena 3 CNN Actualitate "Rămâi eroul familiei noastre". Un şofer român de TIR a salvat de la moarte o fetiţă, în faţa unui bar din Italia

"Rămâi eroul familiei noastre". Un şofer român de TIR a salvat de la moarte o fetiţă, în faţa unui bar din Italia

Un şofer român de TIR a ajuns erou pentru o familie de români stabilită în Italia, după ce a salvat de la moarte o fetiţă care a fost la un pas să fie spulberată de o maşină.

"Rămâi eroul familiei noastre". Un şofer român de TIR a salvat de la moarte o fetiţă, în faţa unui bar din Italia
Sursa foto: Facebook | Ilie Matei-"Omul soselelor"
de Georgiana Adam    |    08 Mar 2023   •   15:31

Totul s-a întâmplat ieri, în faţa unui bar deţinut de familia de români în localitatea Castel San Giovanni, în provincia Piacenza din Italia.

Povestea incredibilă a şoferului român de TIR a fost făcută publică pe pagina de Facebook a unui alt şofer român de TIR - Ilie Matei, după ce acesta din urmă a primit un mesaj de la mama fetiţei salvate.

"Ieri în jurul orelor 15.00, în fața barului, s-a oprit aceasta minune de om. A intrat în bar, a comandat un dublu espresso și 3 pachete de țigări. Bineînțeles că a plătit. Eram în bar, cu soțul și fetița. La un moment dat, cu activitatea aferenta, fetița nu mai era lângă mine și văzând ușa larg deschisa de la bar m-am gândit că e cu taicasu pe afara.

De unde, apoi deodată se aude un zgomot asurzitor de mașină care demarează în tromba, ceva puternic ca și zgomot și se auzea zgomotul specific vitezei excesive. Ce face acest șofer de tir? A scăpat cafeaua pe jos și asa de rapid a ieșit din bar, ca încălțămintea ia rămas înăuntru. Pur și simplu s-a aruncat în aer, a plonjat prinzându-mi fetița care era în stradă, după care tot de-a rostogolu până în partea cealaltă a drumului. Am înlemnit! Am ieșit urlând din bar imediat ajunsese și soțul.

Cu toate astea, fetița avea mici zgârieturi și speriată maxim, dar pe el l-a atins oglinda acelei mașini. Rămăsese acolo jos cu fetița în brate, plini de praf, desculț și unul din brațe îi sângera foarte tare. În cele din urma, si-a rupt bluza de pe el ca să se bandajeze cumva.

L-am întrebat cum îl cheamă și cum putem să-i mulțumim în vreun fel. Și nu a spus decât atât: sunt un om printre oameni și nu vreau decât sa aprindeți o lumânare pentru sănătate și pace. Ne luase plânsul. Inimaginabil ce trăiam. Se grăbea sa ajungă la descarcare și în cele puține cuvinte cât am vorbit, ne-am îmbrățișat în semn de mare mulțumire. Și-a plecat! Săracul, nu a mai băut nici cafeaua, și-a uitat și țigările și portofelul cu actele.

Politia a văzut absolut toată scena pe camerele instalate, iar după terminarea cercetărilor ne vor da și nouă înregistrările. Au spus că dacă nu se arunca, masina îi omora pe amândoi, dar a fost extrem de rapid. Nici ei n-au mai văzut asemenea act de curaj.

Soțul meu mi-a spus ca îl știe și că e foarte cunoscut și că e în persoana Domnului Adi Rusu. Ulterior am identificat persoana văzând această fotografie. Ce om. Datorită actului său încă mai suntem părinți ca să nu mai vorbim ca fetița mi-a spus că ea nu a știut ca Ironman lucrează pe camion. Nici nu știam dacă sa râd sau să plâng, însă un lucru este sigur: rămâi eroul familiei noastre pe veci. Astăzi, tot cu mult ajutor din partea multor prieteni, am reușit sa luam legatura cu dumnealui și când considera de cuviință o sa dam Cezarului tot ce e al Cezarului. Adi Rusu, Ironman-ul fetitei mele.

Ești fantastic omule. Ne închinăm cu stimă și deosebită admirație, familia Băcăoan, iar dumneavoastră vă mulțumim că existați. Să aveți o viață frumoasă și drumuri cu bine", se arată în postarea de pe Facebook.

Cum arată eroii zilelor noastre ?? Nu, nu poartă mantie si nici nu au puteri supranaturale ca aceia prezentati in...

Publicată de Ilie Matei-"Omul soselelor" pe Miercuri, 8 martie 2023

×
Subiecte în articol: şofer român de TIR Italia
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close