Antena 3 CNN Actualitate Şofer român de TIR, amendă de 270.000 de euro în Franţa şi interdicţie pe zece ani

Şofer român de TIR, amendă de 270.000 de euro în Franţa şi interdicţie pe zece ani

Un şofer român de TIR, în vârstă de 32 de ani, a crezut că va da lovitura cu un transport, însă a fost prins şi amendat cu 270.000 de euro. În plus, el a primit interdicţia de a intra în ţară pe o perioadă de zece ani.

Şofer român de TIR, amendă de 270.000 de euro în Franţa şi interdicţie pe zece ani
Sursa foto: Hepta | DPA Images / Patrick Pleul
de Alin Tarnovschi    |    22 Feb 2023   •   12:08

Şoferul român de TIR a fost tras pe dreapta, în urmă cu o săptămână, în zona localităţii Tavel, între Montpellier şi Marsilia, iar cu ocazia controlului, poliţiştii au descoperit o cantitate impresionantă de droguri.

Potrivit unor surse, câinii special antrenaţi ai francezilor au găsit 50 de kilograme de canabis ascunse în compartimente special construite în remorcă.

Românul a fost reţinut şi a declarat că a fost implicat doar el în cazul de trafic de droguri, insistând că nu face parte dintr-o reţea.

Tânărul a fost judecat prin procedură de urgenţă, iar după doar şase zile a fost condamnat la patru ani de închisoare. În plus, judecătorii i-au aplicat o amendă de 270.000 de euro.

Procurorii solicitaseră o pedeapsă de şase ani de închisoare, în timp ce administraţia vamală a cerut o amendă de 500.000 de euro.

De asemenea, şoferul român de TIR a primit o interdicție de intrare în Franța valabilă timp de 10 ani. Pedeapsa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, potrivit objectifgard.com.

×
Subiecte în articol: şofer român de TIR Franta
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close