Antena 3 CNN Actualitate Şofer român de TIR prins la Brăila când conducea în timp ce bea coniac cu energizant pe care îl stingea cu bere

Şofer român de TIR prins la Brăila când conducea în timp ce bea coniac cu energizant pe care îl stingea cu bere

Un şofer român de TIR a fost prins la Brăila când conducea în timp ce bea coniac cu energizant pe care îl stingea cu bere.

Şofer român de TIR prins la Brăila când conducea în timp ce bea coniac cu energizant pe care îl stingea cu bere
Sursa foto: Poliţia de Frontieră Română
de Alin Tarnovschi    |    04 Noi 2021   •   14:14

Şoferul român de TIR, în vârstă de 51 de ani, din Cluj, a fost prins de poliţiştii de frontieră în Zona Liberă Brăila.

În momentul în care agentul de poliţie a intrat în discuţie cu şoferul şi-a dat seama imediat că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, iar după controlul camionului a găsit şi motivul pentru care şoferul "nu se simţea bine".

În cabina TIR-ului, lângă şofer, poliţiştii au găsit o sticlă de coniac, o doză de energizant, dar şi o bere, toate consumate pe jumătate.

"Indiciile" din camion i-au arătat poliţistului că şoferul dădea o "petrecere", motiv pentru care l-au testat pe şofer cu aparatul etilotest, iar rezultatul a confirmat suspiciunea agentului.

Şoferul avea o alcoolemie de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român, depistat la volanul unui ansamblu rutier, deşi era într-o avansată stare de ebrietate.

La sfârşitul săptămânii, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila – I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe sensul de ieşire din Perimetrul I - Zona Liberă Brăila, un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor şi o semiremorcă, condus de un cetățean român, care tocmai împlinise vârsta de 51 de ani, domiciliat pe raza judeţului Cluj.

Colegii noştri au constatat faptul că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, fapt pentru care l-au testat cu aparatul Drager Alcoltest reieşind o alcoolemie de 1,49 ml/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Brăila pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

×
Subiecte în articol: şofer român de TIR Brăila
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close