Antena 3 CNN Actualitate Un şofer de TIR s-a dat de gol, după ce şi-a pus în parbriz o plăcuţă cu mesajul "Am darul băuturii", în Jimbolia

Un şofer de TIR s-a dat de gol, după ce şi-a pus în parbriz o plăcuţă cu mesajul "Am darul băuturii", în Jimbolia

Un şofer de TIR s-a dat de gol în faţa poliţiştilor şi s-a ales cu dosar penal, după ce şi-a pus în parbriz o plăcuţă cu mesajul "Am darul băuturii" şi a fost tras pe dreapta, în Jimbolia.

Un şofer de TIR s-a dat de gol, după ce şi-a pus în parbriz o plăcuţă cu mesajul "Am darul băuturii", în Jimbolia
Sursa foto: Facebook | Poliţia Română
de Alin Tarnovschi    |    01 Aug 2021   •   18:28

Şoferul de TIR, un tânăr de 32 de ani din comuna Biled, judeţul Timiş, a crezut că va scăpa de filtrele Poliţiei şi că nu va fi nevoit să sufle vreodată în aparatul etilotest, după ce şi-a pus în parbriz plăcuţa cu mesajul "Am darul băuturii".

Tânărul spera că gluma va fi suficient de bună încât să treacă râzând printr-un eventual control.

Din nefericire pentru el, astăzi, în timp ce conducea camionul prin oraşul Jimbolia, judeţul Timiş, un echipaj al Poliţiei i-a făcut semn să tragă pe dreapta, însă acesta şi-a continuat drumul, fiind însă oprit după câteva sute de metri.

Pentru că nu a oprit la semnal şi i-a enervat astfel pe poliţiştii plecaţi în urmărirea sa, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, iar mesajul din parbriz s-a adeverit.

Aparatul Drager a arătat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care şoferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice şi ulterior la sediul Poliţiei, acolo unde a fost audiat în dosarul penal deschis pe numele său.

"Am darul băuturii", mesajul unui şofer de TIR din Timiş pentru poliţişti

"Șoferul unui autocamion, care circula prin județul Timiș avea o plăcuță, pe cât de interesantă, pe atât de nepotrivită pentru cineva care conduce.

În urmă cu câteva ore, polițiștii au efectuat semnal de oprire unui autotren, în orașul Jimbolia, însă conducătorul nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

Colegii noștri au reușit să îl oprească la câteva străzi distanță.

Au stabilit că este vorba despre un bărbat, de 32 de ani, din Biled, județul Timiș.

Și dacă tot „se lăuda” că are „darul băuturii”, colegii au hotărât să-l testeze, iar rezultatul a fost pe măsură, respectiv 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, sub influența alcoolului.

De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă de 580 de lei, pentru neoprire la semnalul polițiștilor.

Prinderea unor astfel de persoane înainte să cauzeze un accident este cea mai bună prevenire pe care o putem face - un pericol în minus pe drum poate însemna vieți salvate!", se arată în postarea de pe pagina de Facebook - Poliţia Română.

„Motanul cu clopoței” Șoferul unui autocamion, care circula prin județul Timiș avea o plăcuță, pe cât de interesantă,...

Publicată de Poliția Română pe Duminică, 1 august 2021

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close